Sika neemt MBCC Group per 3 mei 2023 over – Interieur Collectie Dagen

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

Sika neemt MBCC Group per 3 mei 2023 over
THOMSIT

Sika neemt MBCC Group per 3 mei 2023 over

PCI Augsburg GmbH maakt bekend dat het bedrijf per direct onderdeel uitmaakt van Sika. De overname van de MBCC Group, waartoe het bedrijf met zijn merken PCI en THOMSIT behoorde, is op 2 mei 2023 afgerond door het Sika concern.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Sika heeft alle noodzakelijke vergunningen ontvangen en de overname van de MBCC Group afgerond. Met deze aanvullende transactie verstevigt Sika de aanwezigheid in alle regio’s, breidt het concern het product- en dienstenaanbod uit in alle levenscyclusfasen in de bouw en werkt het zodoende mee aan een nog snellere transformatie naar een duurzame bouwsector.

De MBCC Group met het hoofdkantoor in het Duitse Mannheim behoorde tot dusver tot de Lone Star Funds en is actief op het gebied van bouwsystemen en toevoegingen. Om te voldoen aan de regelgeving heeft Sika de tak met toevoegingen van de MBCC Group in Groot-Brittannië, de VS, Canada, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland verkocht aan de internationale private equity onderneming Cinven. De nu door Sika overgenomen tak van de MBCC Group met 6.200 medewerkers in ruim 60 landen en 95 productielocaties had in 2022 een omzet van 2,1 miljard CHF.

Na de succesvolle afronding zal het duurzame productportfolio van Sika verder worden uitgebreid met de innovatieve technologieën van MBCC. Sika zal zo een veelomvattend aanbod aan oplossingen bieden om de duurzame transformatie van de bouwsector mogelijk te maken en klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te reduceren.

Met de overname versterkt Sika haar groeiplatform verder: MBCC zorgt voor een aanvulling en uitbreiding van het aanbod van Sika in vier van de vijf kerntechnologieën en zeven van de acht doelmarkten. Klanten zullen profiteren van een breder en efficiënter distributienetwerk in alle kernmarkten. Sika verwacht tot 2026 jaarlijkse synergieën van 160 – 180 miljoen CHF. Voor 2023 wordt een omzet verwacht van ruim 12 miljard CHF.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top