Programma Interieur Collectie Dagen

Design en ambacht samen

Op het vakevenement InCoDa is er naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering uiteraard nog meer te doen. Ontdek de laatste trends en trendkleuren voor 2023 binnen de woning- en projectinrichting op de stands, InCoDa’s trendpresentatie en de trendlezing tijdens InCoDa in de Stage.

Het thema van InCoDa’s eerste festival is ‘Duurzaamheid’. We leven in een veranderende wereld waar wonen met pure materialen, samenwerken voor de lange termijn en het welzijn van de wereld een belangrijke rol spelen. Dat kan ook heel goed en leuk samen gaan! Spot de opkomende trends in de trendpresentatie, in samenwerking met stylist Elke Bonnee en business coach voor interieurprofessionals, Marie-Gon. Beleef de inspirerende projecten van het jonge talent van het Hout- en MeubileringsCollege (HMC). Volg verschillende masterclasses en inspiratiesessies in de Stage. Dit en meer in combinatie met fun en heerlijke festival hapjes op InCoDa’s eerst festival.

Het festival is opgezet in samenwerking met Arte – HookedOnWalls, Akzo Nobel, B & C Raamdecoratie, decoloop® – WoonTotaal, Eijffinger, HMC, Masureel, Moduleo, Rasch, Vadain en Vyva Fabrics.

Masterclasses voor de interieurprofessional

Hoe val jij op als woonwinkel of als interieurprofessional bij jouw klanten? En hoe bied jij die inspiratie waar de consument naar op zoek is? InCoDa is hét inspiratie- en netwerkmoment voor de interieurbranche op het gebied van ruimtebekleding.

Winkelstyling, duurzame ontwerpkeuzes voor de projectinrichting en interieurarchitectuur, interieurfotografie, de kansen in duurzaamheid voor de retailer en interieurontwerper, de woontrends en kleuren van 2023, de aanwas van nieuw stoffeertalent en meer. Er worden inspiratiesessies en masterclasses door verschillende inspirators gegeven in InCoDa’s Stage en Inspiratiecafé. Lees hieronder meer de pagina over het diverse programma en laat de spreker weten je erbij bent!

Gerenommeerd en jong talent

Natuurlijk vinden aankomende editie ook weer het Nederlandse Kampioenschap Parketleggen (NKP) en het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) weer plaats in volle glorie! Ook hier is het toekomstgericht, het jonge talent! Aankomende editie wordt zelfs het NKP voor kinderen georganiseerd waarin de kinderen kennismaken met het mooie product: hout. 

Daarnaast kun je in september nieuw stoffeertalent en de opleidingsinstanties van Nederland ontmoeten op het NKWP, zodat jij in de toekomst weer een mooi team stoffeerders hebt! Hier wordt binnenkort meer over bekendgemaakt.

InCoDa is trotse gastheer van:

Schrijf je in voor een van de masterclasses of inspiratiesessie via deze link.

In september vinden ook het NK Parketleggen en het NK Woning- en Projectstofferen weer in volle glorie plaats! Hier gaan gerenommeerd en jong talent de uitdaging aan om te zien wie de beste stoffeerder en parketteur van Nederland is. Aankomende editie kun je ook demo’s op maandag 13 september bekijken op het NKWP.

Interesse in één van de masterclasses?

Laat de inspirator en Team InCoDa weten dat jij erbij bent, dan houden wij een plaats voor je vrij in de Stage of het Inspiratiecafé!

STAGE

 • 12:00 uur: ‘Duurzame ontwikkelingen op het gebied van gordijnstoffen en confectie’ – Sjoerd van der Lelie, Gordijnenatelier van der Lelie & Irma van Dalfsen, Vadain.
 • 13:00 uur: ‘Hoe vertaal je jouw merk-DNA naar de trends?’ – Marie-Gon, Stijl & Detail.
 • 14:30 uur: ‘Masterclass interieurfotografie: Van kiekje naar reclame foto! (met je smartphone)’ – Frederique van Gemert, Frederique van Gemert Styling.
 • 15:30 uur: ‘Meesters in het maken van een fijne omgeving’ – Toon van Westerhoven, RIGO Verffabriek.

INSPIRATIECAFÉ

 • 12:00 uur: ‘Masterclass interieurfotografie: Van kiekje naar reclame foto! (met je smartphone)’ – Frederique van Gemert, Frederique van Gemert Styling.
 • 13:30 uur: ‘Be Eco Friendly, not plastic fantastic! Duurzaam; ook trendy en niet duur! – Sagitta Tobé & Nannett Ilsink, Headlam.
 • 15:00 uur: ‘Nieuwe vakmensen zijn essentieel voor de toekomst van woonzaken – Theo van Elk namens Consortium Interieurvakman (Samenwerking tussen Hout- en Meubileringscollege, Summa College, ROC Midden Nederland, Deltion College, Alfa College, INretail en Branchevereniging Projectinrichting BVP.

NK PARKETLEGGEN

 • 16:00 uur: Uitreiking NK Parketleggen voor kinderen

STAGE

 • 11:30 uur: ‘Woontrend lezing On good soil’ – Anna Hutten, INretail.
 • 13:00 uur: ‘De fysieke winkelbeleving’ – Lisette Boevenbrink, 4 Styling.
 • 14:00 uur: ‘Duurzame ontwikkelingen op het gebied van gordijnstoffen en confectie’ – Sjoerd van der Lelie, Gordijnenatelier van der Lelie & Irma van Dalfsen, Vadain.
 • 15:00 uur: ‘Retailer / interieurprofessional van de toekomst’ – Iris van Asselt, Duurzame interieurstylist.
 • 16:00 uur: ‘Paneldiscussie: Retailer en shop van de toekomst’ – Angela van Dongen, Decorette & Paul van Kolfschoten, Concepts & Companies & Ingmar van der Hoek, Vloeren Business Magazine / vakblad Mobilia / Interior Business Magazine.

INSPIRATIECAFÉ

 • 10:30 uur: ‘De mobiele winkel: Pas jij in het profiel van wel ondernemend, maar liever geen winkel?’ – Heinz Ros, Decorette & Carin Frijters, RetailTheater / Decorette.
 • 11:30 uur: ‘Nieuwe vakmensen zijn essentieel voor de toekomst van woonzaken – Theo van Elk namens Consortium Interieurvakman (Samenwerking tussen Hout- en Meubileringscollege, Summa College, ROC Midden Nederland, Deltion College, Alfa College, INretail en Branchevereniging Projectinrichting BVP.
 • 13:00 uur: ‘Meesters in het maken van een fijne omgeving’ – Toon van Westerhoven, RIGO Verffabriek.
 • 14:30 uur: ‘De fysieke winkelbeleving’ – Lisette Boevenbrink, 4 Styling.
 • 15:30 uur: ‘Woontrend lezing On good soil’ – Anna Hutten, INretail.
 • 16:30 uur: ‘Be Eco Friendly, not plastic fantastic! Duurzaam; ook trendy en niet duur! – Sagitta Tobé & Nannett Ilsink, Headlam.

NK WONING- EN PROJECTSTOFFEREN

 • 16:00 uur: Uitreiking NK Woning- en Projectstofferen

STAGE

 • 11:00 uur: Inspiratiesessie voor de projectinrichting en interieurarchitectuur: ‘Duurzame ontwerpkeuzes’ – Rudolph de Jong, IVC Commercial / Moduleo / Unilin Flooring.
 • 12:00 uur: ‘Hoe maak je van afval een mooi project met impact 2022/2023?’ – Tynke van den Heuvel, Studio Wae.

INSPIRATIECAFÉ

 • 11:00 uur: ‘Nieuwe vakmensen zijn essentieel voor de toekomst van woonzaken – Theo van Elk namens Consortium Interieurvakman (Samenwerking tussen Hout- en Meubileringscollege, Summa College, ROC Midden Nederland, Deltion College, Alfa College, INretail en Branchevereniging Projectinrichting BVP.

NK PARKETLEGGEN

 • 16:00 uur: Uitreiking NK Parketleggen

Meer over de masterclasses:

Duurzame ontwerpkeuzes

De hele (interieur)branche weet ondertussen dat ontwerpen met duurzame producten de nieuwe norm is. Als producent gaan we vooruitstrevend om met deze thematiek. Maar hoe zorgen we ervoor dat de architect en de eindgebruiker de waarde hiervan begrijpen en toepassen? Stopt onze gedeelde verantwoordelijkheid na het ontwerp of de oplevering van een project? Is een take-back programma voldoende? Duurzaam ontwerpen is een gedeelde verantwoordelijkheid. Ontdek het tijdens deze inspiratiesessie met Rudolph de Jong, CSR & Transition Specialist voor Unilin Flooring.

Wanneer?
dinsdag 13 september 11:00 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping
Wie?
Rudolph de Jong, CSR & Transition Specialist bij Unilin Flooring (IVC Commercial / Moduleo)

Hoe maak je van afval een mooi project met impact 2022/2023

Voor Studio Wae is dit het eerste jaar op de InCoDa beurs. We zijn natuurlijk trost dat wij hier mogen laten zien wat we maken van productie-uitval van de grote tapijttegelproducenten. Namelijk bijzondere vloerbedekking, modulaire kleden en wand-panelen.
Wij doen dit met social impact waarbij we syrische statushouders de mogelijkheid geven om een toekomst op te bouwen in Utrecht. Dit alles heeft een positieve invloed op de CO2 ‘footprint’ van het project. Voor onze producten worden geen nieuwe grondstoffen onttrokken uit de aarde. Ook hebben wij de milieu kosten laten doorberekenen en kunnen per project de CO2 impact voor uw project berekenen. Daarnaast staan wij met onze producten op de milieu lijst 2022. Met ons negatieve milieu kosten staan we op de milieu lijst met het cijfer -0,09 Dit betekend voor onze klanten een steun in de rug op financiëel gebied.
Uit het afval gerezen willen we hierbij graag ons nieuwe design uit de ‘Better Wae Collection’ introduceren. De Lola Rug. De kleuren zijn samengesteld door Marie-Gon. De trendwatcher van onder andere VT Wonen. De Lola Rug is afgelopen jaar voor het eerst tentoongesteld op de ‘Salone del Mobile’ in Milaan. En nu te bewonderen hier op de Interieur Collectie Dagen!

Wanneer?
dinsdag 13 september 12:00 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping

Wie?
Tynke van den Heuvel, productontwikkelaar en oprichter van Studio Wae

Foto Tynk Inforgrafic talk 2
Studio Wae
Irma van Dalfsen en Sjoerd van der Lelie

Duurzame ontwikkelingen op het gebied van gordijnstoffen en confectie

Vadain en Gordijnenatelier van der Lelie vertellen je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in hun branche. Van gerecyclede stoffen, textielafval, het verduurzamen van confectioneren en energie-vraagstukken tot maatschappelijk je steentje bijdragen. Ontdek meer over dit thema en doe inspiratie op van wat jij ook kunt toepassen als specialist.

Wanneer?
zondag 11 september 12:00 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping
maandag 12 september 14:00 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping

Wie?
Irma van Dalfsen, Designer collectie en duurzaamheid bij Vadain
&
Sjoerd van der Lelie, Gordijnenatelier van der Lelie

Hoe vertaal je jouw merk-DNA naar de trends?

Jezelf als merk onderscheiden in de markt is essentieler dan ooit. Hoe duidelijker jouw uitstraling is, hoe eenvoudiger jouw ideale klant jou kan vinden. Marie-Gon legt uit hoe je met de mindsetmethode van trendanalist Christine Boland kunt focussen op de uitstraling van je merk en hoe je deze daarmee sterker kunt neerzetten. Je krijgt inzicht in de vertaalslag van DNA naar trends, zodat je die heel eenvoudig zelf kunt toepassen.

Wanneer?
zondag 11 september 13:00 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping

Wie?
Marie-Gon, gids, trainer en coach voor interieurprofessionals

Marie-Gon
Frederique van Gemert

Van kiekje naar reclamefoto! (met je smartphone)

Tijdens deze masterclass deelt Frederique met jou de (gouden) ingrediënten van een interieurfoto die verkoopt! Met haar beste (smartphone) fotografie tips kun je jouw interieurprojecten zelf mooi vast te leggen. Ook als leek kun je na de masterclass eenvoudig zelf converterende foto’s maken met je smartphone. Zo geef je die professionele uitstraling en imponeer je jouw klanten.

Wanneer?
zondag 11 september 12:00 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang
zondag 11 september 14:30 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping

Wie?
Frederique van Gemert, productstylist en fotografiecoach

Meesters in het maken van een fijne omgeving

Waar je bent, bepaalt hoe je je voelt. Dat vinden wij tenminste. En daarom willen we werken aan een fijne omgeving. Bij onszelf op kantoor, in de fabriek, in ons laboratorium, maar ook om ons heen in de maatschappij. Bij onze klanten en bij de opdrachtgevers van onze klanten. Want met verf, lak en olie kan je de wereld om je heen mooier maken. Maar zeker ook, wanneer je daar goede grondstoffen voor kiest die de natuur minder belasten. Èn door het opnemen en toepassen van natuurlijke elementen in onze gebouwde omgeving. We vertellen er je graag meer over in onze presentatie.

Wanneer?
zondag 11 september 15:30 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping
maandag 12 september 13:00 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang

Wie?
Toon van Westerhoven, Sales Director BeNeLux Blanchon Group

Toon van Westerhoven
Theo van elk

Nieuwe vakmensen zijn essentieel voor de toekomst van woonzaken

Het werven en opleiden van nieuwe vakmensen voor het vak Interieurvakman is essentieel voor de toekomst van de branche. Dit kan alleen succesvol zijn als het een intensieve samenwerking is tussen de branche en de opleiders. Tijdens deze sessie wordt er inzicht gegeven in het werven van nieuwe kandidaten, de mogelijkheden voor opleiden en de samenwerking tussen alle betrokkenen. Essentieel voor het vinden van nieuwe vakmensen nu en in de toekomst !

Wanneer?
zondag 11 september 15:00 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang
maandag 12 september 11:30 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang
dinsdag 13 september 11:00 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang

Wie?
Theo van Elk namens Consortium Interieurvakman, opleidingsspecialisten voor Interieurvakman

Be Eco Friendly! Not plastic fantastic

Duurzaam; ook trendy en niet duur!

Tijdens onze sessie bekijken wij het aanbod in duurzame producten binnen onze branche van twee kanten. Ikzelf vanuit retailer perspectief, Nannett vertelt haar verhaal vanuit het oogpunt consument. Zij zit momenteel middenin het proces van het bouwen van een duurzaam huis in een duurzaam wijk waarbij zij niet alleen de buitenkant van het huis maar ook de aankleding binnen aan de duurzame eisen wil laten voldoen. Samen lichten wij de keuze in producten toe waarbij o.a. vloer, verf, gordijnen, binnen- en buitenzonwering aanbod zullen komen. Zowel op trend en kleur niveau met moodboard en foto’s. Als ook met extra uitleg over deze duurzame producten o.a. qua samenstelling, ecologische footprint, maar ook hoe dit qua prijs ligt.

Wanneer?
zondag 11 september 13:30 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang
maandag 12 september 16:30 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang
Wie?
Sagitta Tobé, Marketing Headlam – lifestyle-interior
&
Nannett Ilsink, Multimedia vormgever, Headlam – lifestyle-interior

Anna Hutten

Woontrend lezing ‘On good soil’..

INretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de de tijdgeest ‘On good soil’ geschetst. Vanuit de tijdgeest volgen vier verschillende waardentrends, wat is voor de consument belangrijk in deze tijdgeest. De waardetrends vormen de basis van waaruit de stijltrends van dat jaar ontstaan. Elke waardentrend is vertaald in een specifieke stijltrend voor 2023.

Wanneer?
maandag 12 september 11:30 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping
maandag 12 september 15:30 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang
Wie?
Anna Hutten, Brancheadviseur wonen INretail

De fysieke winkelbeleving

Fysiek winkelen in 2022 moet een beleving zijn om te kunnen concurreren met internet. Maar ook in de winkelstraat wil je opvallen tussen de andere winkels. Wat doe je om je klant die beleving te geven? Een beleving die ze kunnen delen met vrienden en bekenden, ook online!

Hoe creëer je die beleving? Ik neem je mee van buiten naar binnen door je winkel. Van de uitstraling van de etalage de routing door je winkel naar de visual merchandising. Hoe de klant dat beleeft en de persoonlijke aandacht daarbij. Een mooie ervaring waarin verrassing belangrijk is.

Met behulp van voorbeelden en verhalen ga ik je inspireren de klant te verleiden. Ik ga je mogelijkheden laten zien waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt. Daarbij is iedereen welkom om persoonlijke ervaringen te delen om elkaar te inspireren. Leuk als je erbij bent!

Lisette Boevenbrink

Wanneer?
maandag 12 september 13:00 uur, Stage festival, bovenverdieping
maandag 12 september 14:30 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang

Wie?
Lisette Boevenbrink, stylist en eigenaar van 4 Styling

Iris van Asselt

Retailer / Interieurprofessional van de toekomst

Hoe bereid jij je voor op de toekomst? Wat vraagt jouw klant? Laat je inspireren op het gebied van inkoop, restmateriaal en winkelpresentatie. Ook voor interieurontwerpen zijn mooie, innovatieve opties op de markt. Ik geef mijn duurzame visie en maak kansen voor jouw zichtbaar tijdens InCoDa.

Wil jij voorloper zijn in de branche? Kom dan naar deze inspiratiesessie!

Wanneer?
maandag 12 september 15:00 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping

Wie?
Duurzame interieurstylist, Iris van Asselt

Paneldiscussie: Retailer en shop van de toekomst

Hoe ziet de toekomst eruit van de retail? Welke richting gaan wij op? Wat heeft een ondernemer in de woning- en projectinrichting nodig voor een succes van zijn of haar winkel in de toekomst? Dat ontdek je tijdens deze paneldiscussie in samenwerking met Vloeren Business Magazine, vakblad Mobilia en Interior Business Magazine.

Wanneer?
maandag 12 september 16:00 uur, Stage interieurfestival, bovenverdieping

Wie?
Angela van Dongen, directeur Decorette en formule manager Hubo
&
Paul van Kolfschoten, Franchise manager Concepts & Companies, met de formules Colors@Home, voor Verf & Wonen en Cozy Homes
&
Ingmar van der Hoek, Journalist Vloeren Business Magazine, vakblad Mobilia en Interior Business Magazine.

Carin Frijters en Heinz Ros

De mobiele winkel: Pas jij in het profiel van wel ondernemend, maar liever geen winkel?

De wereld is aan het veranderen en Decorette beweegt hierin mee. Consumenten hebben weinig tijd maar willen tegelijkertijd graag ontzorgd worden. Decorette heeft hier de oplossing voor, met een mobiele ‘winkel’. Zo is het aan de klant om te kiezen, voor persoonlijk advies aan huis of in één van de 50 winkels verspreid over het land. In beide gevallen staat altijd de persoonlijke maatwerk service, die de Decorette klant kan verwachten, voorop.

Dus, ben jij die interieurprofessional die toe is aan een nieuwe stap of heb je ‘gouden handen’ en passie voor interieur en design? Krijg je energie van het contact met mensen en zit het ondernemen in jouw genen? Carin Frijters en Heinz Rosvertellen alles over wat Decorette jou te bieden heeft met deze nieuwe formule service.

Wie?
Carin Frijters, New Business bij Decorette – voorzitter van brancheorganisatie BNS Crisp – eigenaar RetailTheater
&
Heinz Ros, acquisitiemanager bij Decorette

Wanneer?
maandag 12 september 10:30 uur, Inspiratiecafé, nabij de ingang

Blijf up-to-date van het programma, de deelnemende merken, de Nationale Kampioenschappen en meer via InCoDa’s nieuwsbrief!
Scroll naar top