Uitgelicht NoordzeeBanket - Interieur Collectie Dagen

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

Eén van de nieuwe deelnemers aankomende editie is het bedrijf NoordzeeBanket met hun bijzondere toevoegingen voor de wand. Ontstaan door de aandacht voor exclusief wonen, duurzaamheid en een passie voor de natuur. We interviewden ze voor een sneakpreview.

Zou je ons meer kunnen vertellen over jullie bedrijf?

Noordzeebanket is in 2015 opgericht door Elly Deurloo en is ondertussen uitgegroeid tot familiebedrijf. Na jaren van ervaring is, door de schoonheid van de natuur te combineren met design en interieur, een geheel nieuw concept op de markt gebracht. NoordzeeBanket richt zich vol passie op het op maat ontwerpen en met de hand vervaardigen van interieurdesign gemaakt van schelpen uit de Noordzee. Door deze passie samen te voegen met de beleving van de klant ontstaan de meest unieke projecten, van losse designs tot gehele wanden.

Om dit te kunnen realiseren gaan er vele arbeidsintensieve uren aan vooraf. Dat begint natuurlijk op het strand zelf waar we de schelpen verzamelen. Alle schelpen worden hygiënisch schoongemaakt, zodat ze geurloos zijn.

Nadat de schelpen schoon zijn, worden deze aangebracht op de massa. De massa wordt op de gewenste kleur gebracht. Door een extra afdeklaag aan te brengen, is het product goed reinigbaar. Bijkomend voordeel is dat door de bolling van de schelpen de akoestiek in de ruimte verbeterd. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel in de ruimte.

Wat is het mooiste project tot nu toe gerealiseerd met de producten van NoordzeeBanket waar jullie ook heel trots op zijn?

Van het project in de wellness van Badhotel Domburg worden we gelijk erg enthousiast. Ondanks de vele mooie projecten die we hebben mogen verzorgen, blijft dit een hoogtepunt. Bij dit project zijn 12000 mosselschelpen gebruikt om een gehele wand van interieur te voorzien. Daarnaast zijn de voetenbadjes ontworpen met oesterschelpen. De toevoeging van beide designs geeft een geborgen gevoel aan de wellness. Dit was tevens de eerste opdracht voor NoordzeeBanket, wat de liefde voor het product alleen maar heeft versterkt.

Daarnaast hebben we een project mogen realiseren in een vakantiewoning in Vlissingen. Hier zijn drie losse designs (zie afbeelding bovenaan) verwerkt tot één geheel. Naast het gebruik van mosselschelpen zijn ook scheermessen en witte kokkels gebruikt. De combinatie van deze schelpen past bij de stijlvolle vakantiewoning. De input van de klant zorgt steeds weer voor bijzondere projecten.

Waarom zou de retailer jullie producten niet mogen missen op InCoDa 2022 en zeker zijn of haar klanten moeten introduceren aan jullie producten?

NoordzeeBanket is uniek in het ontwikkelen van haar eigen product. Doordat projecten op maat en naar wens worden ontworpen ontstaan de meest bijzondere projecten en kan aangesloten worden op de huidige interieurtrends. De designs worden met passie vervaardigd en zijn een exclusieve toevoeging aan het interieur.

Hoe duurzaam zijn jullie producten en wat zijn de toekomstplannen voor NoordzeeBanket?

Als bedrijf zijn we bewust van het belang van de duurzaamheid van ons product. Hierbij zijn we blijvend op zoek naar verduurzamen van de materialen die worden gebruikt. Zo bestaat een groot deel van het product uit afbreekbare materialen en worden de schelpen als restproduct hergebruikt. We vinden het belangrijk om hier kritisch naar te blijven kijken.De verduurzaming van ons product is een continu proces wat onze grootste prioriteit heeft.

ontdek alvast meer op het online bedrijfsprofiel van noordzeeBanket

Deel dit bericht

Scroll naar top