Heywood Vloeren BV – Interieur Collectie Dagen
Heywood Vloeren BV

Heywood Vloeren BV

Over ons

Heywood Vloeren

Toonaangevende Nederlandse fabrikant van op maat gemaakte hardhouten vloeren

Met meer dan twintig jaar ervaring heeft Heywood een uitgebreide kennis en expertise opgebouwd in de productie van kwalitatieve multiplank en massief houten vloeren. Vanaf ruw hout worden volledig afgewerkte vloeren geproduceerd.

Dit gepassioneerde familiebedrijf produceert en biedt een bovengemiddeld breed assortiment, met name voor het midden- en hogere marktsegment.

Een uitgebreide collectie, samengesteld uit veel verschillende afmetingen, patronen, soorten, kwaliteiten, oppervlaktebehandelingen en afwerkingen. Allemaal gemaakt van hoogwaardig berkenmultiplex, of het nu gaat om kleinere patronen of grotere planken met lengtes tot 8000 mm en breedtes tot 400 mm.

Heywood hecht veel belang aan klanttevredenheid, dit heeft aanzienlijk bijgedragen aan het succes.

– Lange ervaring en waardevolle kennis bij het maken van vloeren van consistente hoge kwaliteit
– Betrouwbare doorlooptijden, service en ondersteuning
– Voor assistentie kunnen klanten rekenen op een persoonlijk en vast aanspreekpunt
– Logistieke ondersteuning om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen

Een kernwaarde voor alles is het verantwoorde inkoopbeleid van Heywood, inclusief de mogelijkheden voor gecertificeerde (FSC of PEFC) houten vloeren.

Op maat gemaakt

Naast de bestaande collectie kunnen klanten in samenwerking met Heywood hun persoonlijke wensen ontwikkelen. Van modern en eigentijds tot traditionele en klassieke stijlen. Wat de interieurwensen van de opdrachtgever ook zijn, samen met Heywood kan een passende vloer worden gecreëerd. Meer dan vaak leidt dit wereldwijd tot unieke en mooie maatwerkprojecten.

Doordat Heywood het gehele productieproces zelf in handen heeft, kan het snel en flexibel inspelen op specifieke wensen van de klant.

Er is een professionele monsterafdeling aanwezig voor het maken van zowel stalen op maat als showroomdisplays.

Productie

Om al deze mogelijkheden te realiseren beschikt Heywood over een uitgebreid machinepark, waardoor alle productie en afwerking in eigen huis gebeurt. Van raamzagen, geavanceerd hotmelt lijmen tot geautomatiseerde vul- en profileermachines.
Daarnaast natuurlijk ook de machines die nodig zijn om oppervlaktebehandelingen te maken, zoals borstelen, verouderen, fijnbezagen, roken, beitsen en afwerken.

Om verder in te spelen op de actuele trend werd afgelopen jaar een nieuwe machine aangeschaft voor de productie van visgraat en hongaarse punt. Deze biedt de mogelijkheid om met veel flexibiliteit en accuratesse hongaarse punt, en daarnaast ook visgraat te produceren. Hierbij is het mogelijk om diverse graden hoeken en afmetingen op aanvraag te realiseren. Naast eiken uiteraard ook in diverse andere houtsoorten. Voorheen werd altijd één zijde mes en drie zijden groef geproduceerd. Gezien de toenemende vraag naar ‘linkse’ en ‘rechtse’ delen is dit nu ook mogelijk. Afhankelijk van de wens van de klant zijn beide opties mogelijk.

Sinds jaar en dag worden vloeren bij Heywood met oxidatieve olie afgewerkt. Traditioneel gezien blijft er een sterke vraag naar oxidatief afgewerkte houten vloeren. Desalniettemin, om ook te kunnen voldoen aan de vraag voor UV afgewerkte vloeren, werd ook hierin afgelopen jaar geïnvesteerd.

Om alle faciliteiten optimaal te benutten komt Heywood dit jaar tevens uit met een hernieuwde collectie.

Het assortiment van Heywood in een notendop:

– multiplank op hoogwaardig WBP berken multiplex, maar ook massief hardhouten vloeren
– brede en lange planken, tot 400 mm breed en 8000 mm lang
– naast planken ook visgraat en hongaarse punt
– verouderde en met de hand geschraapte vloeren
– geschikt in combinatie met vloerverwarming (eiken en sommige soorten)
– oud hergebruikt hout en wand/plafond bekleding
– naast eiken vele andere houtsoorten
– meerdere behandelingen zoals borstelen, roken, verouderen en fijnbezagen
– een uitgebreide keuze aan prefinishing-opties; beitsen en oliën
– een uitgebreide collectie kant-en-klare vloeren en vloermogelijkheden op maat

Met dit gevarieerde assortiment bedient Heywood zowel de binnenlandse als vele internationale markten.

In bepaalde regio’s zijn nog openingen voor nieuwe samenwerkingen. Dealers die geïnteresseerd zijn in de collectie van Heywood Vloeren, maar ook alle ondernemingen met belangstelling voor maatwerk, kunnen uiteraard contact opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top