Bostik deelt haar kennis op InCoDa 2022 - Interieur Collectie Dagen

Volgende maand verwelkomt Bostik wederom haar relaties op InCoDa 2022, maar dit jaar met een veel grotere stand en veel nieuws. Team InCoDa vroeg het team van Bostik naar een sneakpreview.

“De focus van InCoDa ligt op netwerken, inspiratie en kennisdeling. Bostik, als wereldwijd toonaangevende lijmspecialist in de bouwmarkt, draagt kennisdeling uit en zal dus de komende editie van de partij zijn. Al meer dan een eeuw ontwikkelt Bostik innovatieve oplossingen die slimmer zijn en meer aangepast aan de uitdagingen die het dagelijks leven bepalen. “

De oplossingen van Bostik worden wereldwijd in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten gebruikt. Er zijn oplossingen voor het egaliseren, het verlijmen van houten vloeren en flexibele vloerbekleding, tegellijmen, vochtwering, afdichting, montage en isoleren. Van wieg tot graf, van huis tot kantoor, de slimme lijmen van Bostik zijn overal te vinden. Zo’n 6.000 gedreven medewerkers in meer dan 50 landen dragen allen bij aan de hoge innovatiegraad en kwaliteitsstandaard en leveren een jaarlijkse omzet van € 2 miljard op.

Bostik gaat flink uitpakken aankomende editie met een stand van maar liefst 70m².
Kunnen jullie al een kleine sneakpreview geven van wat jullie van plan zijn?

Zeker tijdens de beurs stellen Pedro Paredes, Global Technical Training Manager voor Wand & Vloer, en Frédéric Boullier, Global Technical Expert voor Wand & Vloer, een aantal interessante innovaties voor.
Het eerste product dat wordt gepresenteerd is de RENO P520 EASY. Dit 2-componenten product is eenvoudig te mengen, sneldrogend, snel en eenvoudig verwerkbaar en beloopbaar na 15 tot 60 minuten.

Het tweede product dat wordt toegepast is de GRIP A500 MULTI. Deze gebruiksklare, oplosmiddelvrije dispersieprimer heeft een lichtblauwe kleur maar droogt nagenoeg kleurloos op. GRIP A500 MULTI is geschikt voor binnen- en buitengebruik. Te gebruiken als voorstrijk op poreuze ondergronden zoals cementdekvloeren, betondekvloeren, polybeton zonder curing, anhydrietvloer (droging min. 24 u), oude lijmresten en als hechtverbeteraar voor egaliseermiddelen.

SL C510 PRO is een hoogwaardig cementgebonden egaline die uithardt tot een glad en hard oppervlak. Deze egaline is geschikt voor toepassing in laagdiktes van 1 tot 20 mm op cementdekvloeren, sneldrogende dekvloeren, tegelvloeren en beton. Zeer spanningsarm en dus geschikt voor alle renovaties. SL C510 PRO kan afgewerkt worden met de volgende vloerbekledingen: pvc, tapijt, linoleum, parket (laagdikte > 3 mm), rubber en tegels.

Wat is een innovatie die zeker niet gemist mag worden?

Een innovatie die ook getoond wordt door Pedro en Frédéric is de STIX A800 PREMIUM. Het betreft een zeer breed toepasbare acrylaat dispersie vloerlijm met een lange open tijd en een zeer hoge afschuifsterkte. De vloerlijm is geschikt voor het leggen van LVT, rubber, PVC en andere types soepele vloerbekleding. De lijm beschikt over een hoge aanvangshechting en is geschikt voor wand- en vloertoepassing. STIX A800 PREMIUM is EC1plus gecertificeerd en geschikt voor toepassing binnen BREEAM en LEED projecten.

Is er ook een speciaal product dat gepresenteerd wordt voor de parketbranche?

Ten slotte wordt de parketlijm WOOD H550 ECO PLUS voorgesteld. Deze elastische ééncomponentlijm is op basis van Axios™ Tri-linking™ technologie en is geschikt voor het verlijmen van alle types parket op poreuze en geblokkeerde ondergronden.

Het Bostik Benelux team staat voor u klaar bij het realiseren van uw projecten. Wij ontvangen u graag op stand 536!

Tot ziens in Gorinchem!

Deel dit bericht

Scroll naar top