Uitgelicht: Parketfabriek Lieverdink, traditioneel parket en vloerverwarming

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

In dit artikel

Ontwerp zonder titel (1)

Uitgelicht: Parketfabriek Lieverdink, traditioneel parket en vloerverwarming

Parketfabriek Lieverdink is weer terug! Een van de bekendste fabrikanten op het gebied van traditioneel parket (tapis en bourgogne). Team InCoDa interviewde Parketfabriek Lieverdink over de ontwikkelingen in hun bedrijf, vloerverwarming en parket, de huidige ontwikkelingen in de parketmarkt en wat we kunnen verwachten van hun presentatie op InCoDa 2023. 

Kun je iets meer vertellen over de nieuwste ontwikkelingen binnen Parketfabriek Lieverdink en de collecties/productlijnen?

“Lieverdink is van oudsher een van de bekendste fabrikanten op het gebied van traditioneel parket (tapis en bourgogne) en tweelaags parket. Maar naast het produceren van houten vloeren zijn wij heel erg bezig met marktontwikkelingen, zoals vloerverwarming. Al een kleine twintig jaar zijn we met dit onderwerp bezig, wat geresulteerd heeft in makkelijk leesbare consumentenboekjes. 

Wij zijn trotst op het feit dat wij grondlegger zijn en hebben mogen bijdragen aan de Stichting Promotie Houten Vloeren. Onderdeel van deze stichting is het informatiecentrum Parket en Vloerverwarming. Bij dit informatiecentrum hebben zich inmiddels 25 parketgerelateerde leveranciers en 8 vloerverwarmingleveranciers aangesloten. 

 

Op het vakevent zullen wij als Lieverdink een noviteit presenteren wat met dit thema te maken heeft. Daarnaast is geluidsreductie voor ons een belangrijk onderwerp. Ook hier zullen we op de beurs onze ideeën over presenteren.”

Wat is jullie absolute favoriete vloer van Lieverdink?

“Het traditionele visgraat is van alle tijden, zowel strak afgewerkt als in een verouderde versie. Momenteel is de vraag sterk naar aparte maten, zoals een “spaghetti visgraat”. Wij spelen hier graag op in. Ook als er andere vormen of maten worden bedacht of aangevraagd zijn wij de aangewezen partij. Voor ons is geen aanvraag te gek.”

Is vloerverwarming gemakkelijk met iedere parketvloer te combineren?

“Heel veel houtsoorten passen perfect op vloerverwarming. Zoals eerder gezegd zijn wij een van de pioniers (20 jaar ervaring) als het gaat om vloerverwarming in combinatie met parket. Onlangs is het onderzoeksrapport “Warmtepompen en parket” gepresenteerd. Dit rapport geeft duidelijk aan waarom parket en vloerverwarming een uitstekende combinatie is. Het volledige rapport is hieronder te downloaden. 

 

Verder kun je op onze website nog heel veel meer informatie vinden over parket op vloerverwarming, en mocht daar het antwoord niet bijzitten kunnen klanten onze buitendienst altijd benaderen voor nog meer advies.” 

De pvc-markt heeft veel marktaandel overgenomen, hoe kan de professional met echte houten vloeren volgens jullie het beste naar voren komen?

“Natuurlijk ervaren wij dit ook. Aan de andere kant zien wij ook dat echt hout nog veel verkocht wordt. Door goede informatie te geven en gebruik te maken van reeds genoemde rapport als bewijs, is het heel goed mogelijk om de consumenten een goed gefundeerd advies te geven. Een van de speerpunten in het rapport is dat de Rc-waarde (isolatiewaarde) eigenlijk heel belangrijk is als je vloerverwarming wordt aangestuurd door een warmtepomp. In het rapport komt naar voren dat parket met een iets hogere Rc-waarde juist perfect is voor de warmtepomp. Door een iets hogere Rc-waarde wordt de warmte gebufferd in de betonvloer en gefaseerd afgegeven aan de woonruimte. Dat geeft veel comfort voor de bewoner en een bijkomend voordeel is dat de warmtepomp minder vaak aan en uit slaat, wat ten goede komt aan de levensduur van de warmtepomp.”

Hoe zien jullie de huidige ontwikkelingen van de parketmarkt en de consument? Wat moet de parketbranche doen om weer meer marktaandeel terug te krijgen?

“Goede onderbouwde informatie geven! Op dit moment worden er veel incomplete of onjuiste verhalen vertelt waarmee de hele parketbranche geconfronteerd wordt. Hierdoor maken consumenten verkeerde keuzes. Bijvoorbeeld een opmerking dat “parket op vloerverwarming niet kan en meer energie kost”. Dit is pertinent niet waar! Om deze verhalen te pareren doen wij als Lieverdink via al onze uitingen zoals mail, website en ook onderweg ons uiterste best onze klanten over alle ontwikkelingen te informeren en te helpen. Daarnaast informeren we ook aannemers en installateurs. 

Het is er belangrijk om ons als branche te verenigingen. Daarom hechten we ook veel waarde aan Stichting Promotie Houten Vloeren, die met het informatiecentrum de combinatie van parket en vloerverwarming goed op de kaart zet. Wij stimuleren onze klanten om zich ook aan te sluiten bij de stichting. Inmiddels hebben zo’n 210 parketspeciaalzaken dat ook gedaan. Deze aangesloten leden krijgen, in de vorm van mails, beurzen en seminars, informatie over parket en vloerverwarming en daarnaast binnenkort ook over andere onderwerpen zoals: parket in appartementen en juridische aspecten.”

Welk project waarin het parket van Lieverdink is toegepast in Nederland of België zijn jullie het meeste trots op?

“Het is bijna onmogelijk om uit alle kleine en grote projecten er één te kiezen. Wat er uitspringt is het museum More in Gorssel waar we 2.500 m2 Q2 tweelaags hebben mogen leveren. Maar ook de vloeren in de Haagsche Hogeschool, Bonnefanten museum in Maastricht, het bekende DeLaMar theater in Amsterdam en het Amphion theater in Doetinchem zijn prachtige voorbeelden. En waar heel veel mensen wel eens overheen gelopen hebben, zijn de bekende hoogkantvloeren op Schiphol.”

Kunnen jullie al een kleine sneakpreview geven van wat we gaan zien in september?

“Op dit moment zijn wij zeer druk bezig met een nieuw product wat te maken heeft met hoge geluidsisolatie en een lage isolatiewaarde. We zitten momenteel in de laatste fase van praktijktesten. Dus ik zou zeggen: kom naar InCoDa en laat je verrassen!” 

Wil je nu al meer weten over parket op vloerverwarming en hoe jij jouw klanten zo goed mogelijk kunt informeren hierover? Neem dan contact op met Parketfabriek Lieverdink via onderstaande knop. 

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top