Uitgelicht: LIVELEFF, natuurlijke en duurzame linnen gordijnstoffen - Interieur Collectie Dagen

In dit artikel

LIVELEFF presentatie InCoDa 2022

Uitgelicht: LIVELEFF, natuurlijke en duurzame linnen gordijnstoffen

Tijdens de afgelopen editie lanceerde de jonge onderneming LIVELEFF een prachtige eerste collectie linnen gordijnen. Het bedrijf is dan ook druk in de weer om verder uit te breiden en op de aankomende editie keert LIVELEFF terug met nog meer inspiratie op het gebied van natuurlijke gordijnstoffen. Team InCoDa interviewde eigenaar Pope Leffring over het jonge bedrijf, hoe de lancering is gegaan en natuurlijk hun collecties.

Voor degenen die jullie nog niet kennen, wie is LIVELEFF?

“De naam LIVELEFF weerspiegelt een aantal ideeën: linnen leeft en durf te kiezen voor natuurlijke en duurzame stoffen. Heb het lef! Daarnaast zijn wij ook een klein familiebedrijf: Pope, Thom en Jildou Leffring.

 

We zijn gestart met het ontwikkelen van kleuren en garen. Een goede voorraad vormt de basis voor LIVELEFF, daarbij hebben we een concept bedacht met een pakket van stalen, ‘gordijnlappen’ op kleur en showbanen.

 

LIVELEFF is uniek. Ons concept is een niche. We hebben een hoogwaardige en duurzame collectie samengesteld. Wat het belangrijkste is: het is een collectie met een ‘smoel’! Naast de basiskwaliteit linnen, zijn er dus ook uitgesproken kwaliteiten: wol en hennep.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie?

“De natuurcollectie is gericht op duurzaamheid. Wij streven een ‘no waste policy’ na. Bij het Belgische linnen worden bijvoorbeeld de reststoffen verzameld en gerecycled tot onder andere papier of isolatiemateriaal. De vlasplant is van nature een ecologisch verantwoorde keuze. De plant heeft namelijk aan regenwater voldoende, bijkomende irrigatie is niet nodig. Vlas is daarnaast natuurlijk afbreekbaar. Bovendien worden alle delen van de plant gebruikt. Het lijnzaad wordt ingezet voor het volgende vlasseizoen, maar ook gebruikt in voeding of cosmetica.

Voor het presenteren van de gordijnen gebruiken wij robuuste, doch elegante gordijnrekken. Deze rekken zijn gemaakt van afvalhout. Wij als groothandel houden ons verder bezig met het contacteren van partijen, waarbij het restafval nuttig besteed kan worden.”

Hoe is de introductie op InCoDa 2022 ervaren?

“Mijn zoon Thom en ik gingen er ‘onbevangen’ in. We hadden gewoon zin om onze spullen te laten zien en waren ook best trots. Na driekwart jaar ontwikkelen, collectioneren en stockeren waren we klaar voor ‘presenteren’. Daarvoor kregen we de uitgelezen kans bij InCoDa 2022. Het was vanaf moment één, de zondag, een succes. We hebben veel nieuwe adressen gescoord en zelfs direct nieuwe dealers gevonden: boven verwachting!

 

De reacties waren erg leuk en positief. Naast de fysieke winkels hebben we ook met meerdere interieuradviseurs gesproken, die we in februari hebben bezocht. De grote interesse leert ons wel dat we de komende beurs met drie personen moeten komen.”

Wat is jullie populairste product?

“Inmiddels zijn we tot een uitgebalanceerde, compacte collectie gekomen met natuurlijke stoffen: wol, hennep en linnen. LIVELEFF woont anders. De collectie heeft een prachtige, luxueuze uitstraling: gordijnen met een mooi uiterlijk én een mooi verhaal. De stoffen uit deze collectie worden in Europa vervaardigd. Linnen voert hierbij de boventoon en is afkomstig uit België.”

Hoe ziet jullie productieproces eruit?

“Het Belgisch linnen (afkomstig van de vlasplant) behoort tot het hogere segment stoffen. Het beste vlas groeit tussen het Franse Caen en Amsterdam. In september wordt het vlas na een groei- en bloeiperiode van ongeveer 6 maanden geoogst, waarna het bewerken van de vezel begint. De zogenaamde ‘zwingelmachine’ onttrekt de vezel van de stengel van de plant. Het resterende wordt ‘gehekeld’, totdat alleen de pure vezel overblijft. Vervolgens komt het spinnen van het garen.

Onze fabrikant werkt samen met verschillende spinnerijen om steeds de hoogste kwaliteit garen te selecteren. Alle garens worden voor gebruik getest op vochtgehalte, treksterkte, gelijkmatigheid en kleur. In de weverij wordt als eerst een weefboom gevuld met kettinggaren, waarna lamellen, hevels en een riet worden toegevoegd. Het weven is een delicaat proces, waarbij een centraal monitoringsysteem de activiteit van de getouwen en de wevers nauwgezet opvolgt.

 

Na het weven, verwijdert de scheerderij resterende onzuiverheden van de stof. Hierna wordt de stof veredelt; waarbij het doek verschillende behandelingen van wassen, bleken en verven ondergaat. Kwaliteit staat bij het productieproces centraal, dit wordt na elke stap opnieuw gecontroleerd. Kortom, linnen ondergaat een vakkundig productieproces voor het bij LIVELEFF terechtkomt.

Tussen ons als groothandel bestaan er korte lijnen met de fabrikant én de klant. Het proces voor en na ons, volgen wij nauwgezet.”

Waarschijnlijk zijn jullie op de achtergrond nu ook druk bezig met het opzetten van verschillende communicatiekanalen. Wanneer kan de interieurprofessional jullie ontwikkelingen volgen?

Nu de natuurcollectie staat, breiden wij uit. LIVELEFF is nieuw; onze naam moet nog bekend worden. Mijn dochter, Jildou Leffring, houdt zich bezig met het contacteren van partijen ten aanzien van het bouwen van een website en marketing. We zijn van plan om komend najaar onze website en overige sociale media te lanceren: houd ons dus in de gaten!

Neem contact op met LIVELEFF via het online bedrijfsprofiel voor meer informatie.

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top