Top 3 kansen voor de retailer / interieurprofessional van de toekomst - Interieur Collectie Dagen

Aankomende editie InCoDa Hoe bereid jij je voor op de toekomst? Tijdens InCoDa 2022 op maandag 12 september 15:00 uur geeft Duurzame interieurstylist Iris van Asselt een inspiratiesessie in de Stage op InCoDa’s eerste festival. Tijdens de sessie deelt ze met jou verschillende kansen in de trend duurzaamheid die jou helpen voorloper te zijn in de branche.

We gaan met elkaar naar een circulaire economie. In 2030 moeten we 50% minder gebruik van grondstoffen hebben en in 2050 een economie zonder afval. Dit brengt verandering met zich mee, maar natuurlijk ook veel kansen waaronder een groeiende vraag naar o.a. duurzaam wonen. 
Welke kansen er liggen voor de interieurbranche? Iris geeft je graag alvast een voorproefje van haar inspiratiesessie.

Allereerst een korte introductie:
Mijn naam is Iris van Asselt (37) en als duurzame interieurstylist geef ik interieuradvies aan particulieren en bedrijven hoe ze hun ruimte zo duurzaam mogelijk kunnen inrichten. Ik woon met mijn gezin in een eco-community en heb daar mijn eigen biobased huis gebouwd met een circulair interieur. Van tweedehands tot nieuwe een innovatieve materialen, je vindt het allemaal in mijn huis, welke tevens te bezichtigen is.

Welke stappen zijn nog te behalen in het interieur?
Er zijn gelukkig al veel mooie initiatieven die duurzaamheid beter op de kaart zetten voor de interieurbranche. Ik zie nog wel veel stappen die te behalen zijn door bij de inkoop te letten op een aantal belangrijke criteria. Ook is het belangrijk om te kijken naar nieuwe verdienmodellen en innovatieve ontwerpers en materialen.

We gaan met elkaar naar een circulaire economie.
Welke kansen liggen daar in de interieurbranche?

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE
• De consument komt naar de winkel om geïnspireerd te raken. Ook voor de interieurarchitect en stylist geldt dat de klant geïnspireerd wil worden. Vertel het duurzame verhaal van een product en zorg dat het tot leven komt.

EXTRA’S
• Bied een extra service aan, die bijdraagt aan een circulaire economie, waardoor de consument graag naar jou winkel komt of jou als architect/stylist inhuurt.

PRESENTATIE
• Laat zien dat je afval ook als grondstof kan inzetten. Wat doe je bijvoorbeeld met stalen die uit de collectie zijn? Zet je afval in als iets waardevols om je winkelpresentatie mee te doen of je etalage te maken.

WINKELPRESENTATIE
• Er zijn steeds meer platforms waar duurzame materialen en producten worden aangeboden. Wil je weten welke? Dan zie ik je graag! Tijdens InCoDa vertel ik je over de kansen die er liggen in de interieurbranche en geef concrete voorbeelden. Zodat je geïnspireerd en voorbereid op de toekomst de sessie verlaat.

Ontmoet Iris van Asselt en ontdek wooncommunity LiberTerra opgericht die zich inzet voor duurzaam wonen en leven.

Mis de inspiratiesessie niet:

Retailer / interieurprofessional van de toekomst

Maandag 12 september 15:00 uur

Stage – InCoDa’s interieurfestival

Mis het niet en laat Iris weten dat wij een plaats voor jou vrij moeten houden.

Deel dit bericht

Scroll naar top