Tiny House partner in de spotlight: The Mosaic Factory - Interieur Collectie Dagen

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

350644747_615168123682023_8451396202965963299_n
Aankomende editie kun je tijdens InCoDa 2023 een Interieur Festival beleven met een Tiny House / Tiny Living concept ontworpen door interieurarchitectenbureau Beekmans Design en gebouwd door Precofab (expert in modulaire en circulaire bouw). Niemand minder dan The Mosaic Factory is een van de inspirators van dit Tiny Living project die veel inspiratie bied voor de basis behoeften unit.

Samen openen wij het gesprek over Tiny Houses / Tiny Living en de toekomst van samenwonen gecombineerd met duurzaamheid. Ontdek meer over het bedrijf, The Mosaic Factory’s visie op duurzaamheid en hun rol in dit bijzondere project dat je live kunt beleven op InCoDa 2023.

Voor degene die wat minder bekend zijn met The Mosaic Factory, kun je ons kort iets meer vertellen over het bedrijf?

Achtergrond In 1993 wordt The Mosaic Factory opgericht als onderdeel van tegelgroothandel Zwaan in Lisse (ZH) als verbreding van het assortiment. Na de ingang van het nieuwe millennium wordt The Mosaic Factory in 2001 een zelfstandige onderneming en verhuist het naar Renkum (GLD). Ruim 14 jaar volgt waarin The Mosaic Factory bestaande collecties van het eigen merk, UCI Mosaic verkoopt. Nieuwe collecties worden echter niet ontwikkeld en het bedrijf wisselt drie keer van manager. The Mosaic Factory ontwikkelt zich niet door en de eigenaren verkopen het bedrijf.

Tijd voor nieuwe energie! De kersverse eigenaar Bastiaan Beun stelt een nieuw bedrijfsplan op; The Mosaic Factory gaat het anders doen. De nieuwe bedrijfsnaam wordt Union Ceramics International (UCI) en The Mosaic Factory (TMF) wordt de nieuwe en veel pakkendere merknaam. De doelgroep verschuift van traditionele groothandel naar de voorschrijvende markt (architecten) en veel productintroducties volgen. In 2018 verhuist UCI naar Nistelrode (NB) en een jaar later opent het samen met andere bedrijven uit de interieurbranche de Architecten Showroom in Amsterdam (ASA). UCI introduceert ieder jaar 2-3 nieuwe producten en levert in meer dan 35 landen op 5 continenten.
312615631_675539887564466_2191143224085720568_n

Missie:

Met ieder project de wereld mooier en meer bijzonder maken door betaalbare en kwalitatieve mozaïek tegels. Al sinds de oprichting in 1993 is dat waar TMF® voor staat. We zijn gemotiveerd om ieder project bijzonder te maken en elke klant zo goed mogelijk te helpen. Met deze motivatie in het achterhoofd ontwerpt TMF mozaïek die geschikt is voor vrijwel elke soort ruimte. Binnen, buiten, thuis, in publieke of professionele ruimtes en alles daar tussenin. Daarbij maken we geen onderscheid in klanten, TMF mozaïek is voor iedereen. Iedereen moet TMF mozaïek kunnen ervaren en ervan genieten, waar dan ook. Uit deze gedachte vloeit onze visie op de toekomst voort.

Visie:

Wereldwijd een bekend en gewaardeerd merk van mozaïek worden door continue productontwikkeling en het ontzorgen voor de klant. The Mosaic Factory is ervan overtuigd dat deze ambitie te verwezenlijken is door zo goed mogelijk naar de wensen van de klant te luisteren, daarop in te spelen en kwalitatieve en betaalbare mozaïek aan te bieden. Vroeger werd dat, als onderdeel van tegelgroothandel Zwaan, ingevuld door het tegelassortiment te verbreden met mozaïek. Hedendaags doet The Mosaic Factory dat door enkel mozaïek te verkopen en het veelzijdige assortiment met verschillende collecties continue door te ontwikkelen en aan te vullen. We volgen de nieuwste trends uit de interieurbranche nauwgezet, laten ons inspireren en weten dit doeltreffend te vertalen naar uitbreidingen en toevoegingen van collecties in verschillende vormen, maten en materialen. Hiermee groeien wij als merk van mozaïek en willen wij onze positie in de wereldwijde markt verstevigen.

Welke collecties van The Mosaic Factory kan de bezoeker live gaan ontdekken in het Tiny House tijdens InCoDa 2023?

In het Tiny House is de Valencia, gerecycled glasmozaïek, te ontdekken. Het gebruikte hexagon mozaïek voor het Tiny House is de mat en glanzende Khaki mix.

 

Dit duurzame mozaïek is gemaakt van gerecycled glas en verkrijgbaar in twee varianten: een mix van mat en glanzend of alleen matte tegels. De mix kan worden gebruikt op de muur, de matte variant is ook geschikt als vloertegel in ruimtes met blote voeten, zoals de badkamer.

Wat betekent duurzaamheid voor The Mosaic Factory?

Verantwoord

The Mosaic Factory staat voor hoge kwaliteit. Onze mozaïek is met aandacht ontworpen om meer dan een leven lang mee te gaan en in onze dienstverlening streven wij naar het hoogste niveau. Echter is het voor ons net zo belangrijk om op een verantwoorde manier te ondernemen. Wij zijn daarom altijd bezig met het verduurzamen en verbeteren van onze producten en processen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Op deze manier streven wij naar hoge kwaliteit op elk vlak binnen The Mosaic Factory.

 

Voorbeelden:

  • Duurzame materialen met mozaïek van zowel porselein als gerecycled glas
  • Restmateriaal hergebruiken als inpakmateriaal
  • Lokaal ondernemen o.a. met een plaatselijke logistieke partner (Van den Heuvel Logistiek)
  • Werk creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Refurbished kantoormaterialen
  • Elektrische bedrijfsauto’s en openbare laadpaal

Waarom is het Tiny House project een bijzonder project en waarom zou een interieurprofessional dus eigenlijk het zeker live moeten ervaren?

Dit is een bijzonder project, omdat je op een klein oppervlak heel veel toepassingen van verschillende materialen kan laten zien. Waaronder ons gerecycled glasmozaïek in de badkamer wat duurzaam is en wat heel mooi aansluit op het karakter van het Tiny House in het kader van toekomstgericht duurzaam wonen. Naast het duurzame materiaal is de Valencia mozaïek collectie ook nog eens heel mooi: een bijzondere hexagon vorm in een matte en glanzende mix, die afhankelijk van het licht, steeds een wisselend kleurpatroon laat zien.

Deel dit bericht

Scroll naar top