Tiny House partner in de spotlight: LAUFEN

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

Aankomende editie kun je tijdens InCoDa 2023 een Interieur Festival beleven met een Tiny House concept ontworpen door interieurarchitectenbureau Beekmans Design en gebouwd door Precofab (expert in modulaire en circulaire bouw). Niemand minder dan LAUFEN is een van de inspirators van dit Tiny Living project.

Samen openen wij het gesprek over Tiny Houses / Tiny Living en de toekomst van samenwonen gecombineerd met duurzaamheid. Ontdek meer over het bedrijf, LAUFEN’s visie op duurzaamheid en hun rol in dit bijzondere project dat je live kunt beleven op InCoDa 2023. Team InCoDa sprak met Sophie van Gageldonk, Marketeer bij LAUFEN Benelux.

Kun je ons iets meer vertellen over het bedrijf?

LAUFEN, het premium merk onder de ROCA paraplu, is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten met een wereldwijd distributienetwerk. Het merk heeft een sterke focus op innovatie en design, en streeft ernaar om de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te bieden in al hun producten. Zo worden de producten uitsluitend in Europa geproduceerd en wordt er rekening gehouden met het milieu tijdens het gehele productieproces.

 

In plaats van de complexiteit van het combineren van componenten van verschillende fabrikanten, biedt LAUFEN eenvoudigweg de complete badkamer oplossing, zowel voor als achter de wand.

Welke producten van LAUFEN kan de bezoeker live gaan ontdekken in het Tiny House op InCoDa?

In het Tiny House op InCoDa is een volledig uitgeruste badkamer van LAUFEN te bewonderen. In de beperkte ruimte van een Tiny House is doordachte productkeuze van essentieel belang. In samenwerking met Saskia Beekmans is bewust gekozen voor een compact wandcloset van de Pro collectie, dat 4 cm korter is dan een standaard toilet. Wat de bezoeker niet zal zien is een stukje techniek achter de wand, het INEO-installatiesysteem van LAUFEN voor het wandcloset. 

Daarnaast is er aandacht besteed aan het visuele aspect van de badkamer. Zo is de toiletrolhouder zelfs van keramiek en past die feilloos bij het ronde fonteintje van de Val collectie. Het fonteintje beschikt over een afleg, de ideale opbergplaats voor dagelijkse badkamerproducten zoals een tandenborstel. De chromen kranen van de douche en wastafel maken de badkamer stralend af.

Wat betekent duurzaamheid voor jou en LAUFEN?

Als toonaangevende fabrikant van badkamerproducten kan LAUFEN een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Deze ambitie vereist bij elke stap bewuste keuzes: van de ontwerpbeslissingen en materiaalkeuze, de complexe fabrieksprocessen en de distributie van de producten tot de relatie met leveranciers. Daarom richt de duurzaamheidsstrategie van LAUFEN zich op innovaties die het bedrijf in staat stellen efficiënt over te stappen op een circulaire economie, bij te dragen aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en de koers uit te zetten voor inclusieve groei en succes op de lange termijn.
Webban_Val_02-Download_300_dpi (2)

Waarom is dit een bijzonder project en zou een interieurprofessional het zeker live moeten ervaren?

Dit project biedt retailers, interieurarchitecten, stylisten en projectinrichters de kans om LAUFEN-producten in een realistische setting te ervaren. Het Tiny House toont hoe LAUFEN innovatieve en duurzame oplossingen integreert in een kleine ruimte zonder concessies te doen aan design en functionaliteit.

 

LAUFEN biedt een compleet badkamerconcept, zowel voor als achter de wand. Dit kan interieurprofessionals helpen bij het vereenvoudigen van hun projecten en het creëren van naadloze badkamerontwerpen. Met LAUFEN is ons doel om het dagelijks leven van mensen te verrijken door unieke ruimtes te creëren voor welzijn, persoonlijke verzorging en gezondheid.

Deel dit bericht

Scroll naar top