Tiny House partner in de spotlight: ELTi

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

Tijdens InCoDa 2023 presenteerde team InCoDa in samenwerking met interieurarchitect Saskia Beekmans van Beekmans Design, Precofab (expert in modulaire en circulaire bouw) en verschillende inspirerende merken een Tiny House met duurzame materialen. Het Tiny House toonde Beekmans visie op de mogelijke toekomst van wonen met Tiny Living als oplossing, waar eerder samen met elkaar wonen en waarin een Tiny House bestaat uit modulaire units.

Eén van de inspirerende deelnemers was ELTi die haar mooiste duurzame gordijnstoffen en raamdecoratie presenteerde in de modulaire ruimtes. Ben jij benieuwd welke materialen? Kijk dan snel hieronder en ontdek meer over de mooie stoffen van hun ateliers.

Waarom is er gekozen voor onderstaande producten?

De stof Oostduin bevat het ELTi Green Label. Wij wijzen dit groene label toe aan materialen die tijdens de productie duurzaam worden vervaardigd. Zo wordt er tijdens het kleuren van de garens 70% minder water gebruikt. Omdat er dus minder water wordt gebruikt zorgt dit proces ook voor minder toegepaste chemicaliën (vervuiling) en een lager energieverbruik. Op jaarbasis wordt hiermee zo’n 40.000.000(!!) liter water bespaard.
Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de ramen te voorzien van vouwgordijnen in combinatie met een stof gemaakt van 100% polyester. De reden om voor 100% polyester te kiezen heeft te maken met de gemakkelijke recyclebaarheid van stoffen die vervaardigd zijn van één materiaalsoort. Daarnaast is een vouwgordijn modulair opgebouwd, wat inhoud dat elk onderdeel apart te vervangen is en het product dus een langere levensduur heeft. De onderdelen van een vouwgordijn zijn ook recyclebaar omdat zij grotendeels uit metaal bestaan. Denk hierbij aan de rails de baleinen en de ketting.

Toegepaste materialen ontspanningsruimte

In de ontspanningsruimte presenteerde ELTi haar stoffen met de volgende producten:

 

Gordijn met enkele plooi
Stof: OER Oostduin/03 Samenstelling stof: 86% PES – 14% LIN

 

Vouwgordijn Roman 2A
Stof: OER 500/04

Samenstelling stof: 100% PES

Toegepaste materialen basis-unit

In de basis-unit (keuken en badkamer) stal onder andere het vouwgordijn van ELTi’s fluweelzachte stof Oostduin de show.

 

Vouwgordijn Roman 2A
Stof: OER Oostduin/03
Samenstelling stof: 86% PES – 14% LIN

Toegepaste materialen speelruimte

In de ontspanningsruimte presenteerde ELTi haar stoffen met de volgende producten:

 

Gordijn met enkele plooi
Stof: OER Oostduin/03 Samenstelling stof: 86% PES – 14% LIN

 

Vouwgordijn Roman 2A
Stof: OER 500/04

Samenstelling stof: 100% PES

Deel dit bericht

Scroll naar top