Interview Vyva Fabrics - Interieur Collectie Dagen

Interview Vyva Fabrics

In de aanloop naar aankomende editie van Interieur Collectie Dagen wil het team graag af en toe een deelnemer kort interviewen over wat ze gaan presenteren en de trends van nu. We spraken Sales & Product Development Tamar Eberwijn en eigenaresse Carol Driessen van stoffen en kunstleer groothandel Vyva Fabrics. De groothandel is gespecialiseerd in meubel-, project- en outdoorstoffen. Ontdek hieronder welke vernieuwingen zij gaan presenteren tijdens aankomende editie.

 

Leuk dat Vyva Fabrics er weer bij is, vertel, waarom nemen jullie deel aan Interieur Collectie Dagen 2020?

“Vyva Fabrics neemt voor de 4e keer deel aan deze beurs, omdat veel van onze vaste klanten zijn meubelstoffeerders, meubelateliers en stylisten. Dit is hét vakevent voor deze doelgroepen. Wij vinden de opzet van de beurs ontzettend fijn, hij is overzichtelijk en goed gefaciliteerd met eten en drinken. Super om zo je klanten te ontvangen. Wij vinden het heel erg fijn om onze klanten op deze beurs te begroeten. Wij zorgen er dan ook voor dat we elk jaar op de beurs een aantal nieuwe collecties kunnen laten zien.” zegt Carol.

Heel fijn om te horen dat het tot nu toe zo goed bevalt. Kunnen jullie misschien al een kleine sneak peek geven van de nieuwe collecties die we aankomende editie kunnen verwachten?

“Wij zullen in september 2020 op de beurs een voorproefje laten zien, wat Sunbrella gaat brengen voor het jaar 2021! En natuurlijk presenteren wij onze prachtige natuurlijke in- en outdoor collectie gemaakt van hennep vezels. Naast de Hemp collection hebben we ook een uitbreiding in onze 4 Outdoor collectie, de “Acapulco” wordt uitgebreid met 12 nieuwe kleur combinaties.”

Wow, prachtig! Waarom mag de (meubel)stoffeerder Interieur Collectie Dagen niet missen?

“De meubelstoffeerder mag dit event niet gaan missen. Allereerst om de noviteiten die iedereen presenteert, maar vooral ook om zich te laten inspireren en door medeprofessionals, huidige en nieuwe leveranciers te ontmoeten! Het event wordt speciaal voor de meubelstoffeerder gehouden, er is geen reden om niet te komen.”, aldus Tamar.

Welke trends en/of veranderingen gaan volgens jullie in de interieurbranche en de stoffenbranche de komende 5 à 10 jaar spelen?

“De volgende trends die we gaan zien, of die blijven zijn…

De kleur bruin, van blond naar donker, zal je bruin veel gaan zien. Eerst zag je dit al veel in de mode, maar we gaan dit zeker ook de komende jaren in het interieur zien. Dat is ook niet zo heel raar. Juist in het interieur is de kleur bruin veel levendiger dan bijvoorbeeld zwart. Je kan met bruin ook hele mooie kleurcombinaties maken. Bruin kleurt mooi met de afgezwakte poedertinten, maar juist ook met warme kleuren zoals dieprood en petrol blauw. Wij zien bij ons ook nog altijd veel bestellingen in taupe en beige, de wat blondere versies van bruin.

 

Ook zullen we de komende jaren meer vraag zien aan natuurlijke materialen, maar ook aan natuurlijke uitstralingen, ik denk aan ons kunstleder Cambridge of onze collectie Kintyre.

Daarnaast zal het gebruik van verschillende structuren ook een trend blijven, je kan hieraan denken aan onze collecties kunstleder, zoals Pukka-Freckle-Segu.

 

De kleur klassiek blauw van Pantone, zal letterlijk een blauwe draad zijn in de stoffen en interieurs, wij zien het gebruik al jaren in onze 4 Outdoor collectie, en verwachten niet dat deze verdwijnt.

Ook zal je zien dat de stoffen die wij buiten gebruiken, steeds meer passen in het huiselijke binnen gevoel. En het mooie is, dat deze stoffen een grote evolutie hebben doorgemaakt en juist super geschikt zijn om op een binnen stoffering toe te passen.”

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top