Interview Unilux - Interieur Collectie Dagen

Interview Unilux

Een van de nieuwe deelnemers van aankomende editie is horrenfabrikant Unilux met haar nieuwe lijn Fractions. Fractions is een samenwerking met topontwerper Osiris Hertman. We spraken met Marketing manager Hanneke Harmeling-Ketelaars over de nieuwe lijn.

Leuk om Unilux te verwelkomen, waarom neemt Unilux deel aan de 2020 editie van Interieur Collectie Dagen?

“Het is een opkomend event en steeds meer vak gerelateerde partners doen hier aan mee. We werden getipt InCoDa op te pakken en onze aanwezigheid te claimen. De doelgroep past perfect bij onze producten.”

Wij zijn heel benieuwd wat jullie gaan tonen op vakevent, kun je al een kleine sneak peek geven?

“Tijdens Interieur Collectie Dagen gaan we de gehele assortiment Fractions tonen, waarvan de modellen Design by Osiris Hertman de nieuwste zijn. Fractions zijn unieke aluminium shutters, ze worden toegepast als exclusieve raamdecoratie in veelal hoogwaardige interieurs en projecten.”

 

De gerealiseerde unieke patronen, gecombineerd met de mogelijkheid te spelen tussen open en dicht, zorgen voor een speels schaduweffect en een ultiem gevoel van privacy. De elegante ontwerpen van Osiris, waarin zijn liefde voor ambacht en materiaal duidelijk spreken, gecombineerd met de technische kennis van Fractions maken deze Design By Osiris Hertman lijn tot unieke raamdecoratie mét optimale lichtopbrengst.”

Wow, heel mooi! We kijken ernaar uit de designs te zien op Interieur Collectie Dagen. Waarom mag de woninginrichter, de interieurspecialist en de interieurarchitect het vakevent niet missen?

“Dat lijkt mij duidelijk, er zijn veel mooie nieuwe producten te ontdekken live waar je ook direct al je vragen kunt stellen. We lanceren Fractions op de B2B markt! Fractions zijn unieke en onderscheidend in de markt. Het is de aluminium shutter 2.0 > Met Fractions creeër je een ware lichtbeleving in huis; zonweren zonder zón te weren. Enkele unieke eigenschappen zijn:

    • Geïntegreerde oplossing;
    • Op kleur en maat geleverd;
    • Isolatiewaarde;
    • 98% verduisterend;
    • Onderhoudsvriendelijk (neemt geen stof op zoals houten shutters).”

Interieur Collectie Dagen wordt natuurlijk niet alleen bezocht voor de nieuwste producten, maar ook voor het ontdekken van de laatste trends. Welke trends en/of veranderingen gaan volgens Unilux in de interieurbranche en de retail over 5 à 10 jaar spelen?

“Een van de trends wat je ziet is dat samenwerkingen steeds meer “Engineering meets Design” worden. Fractions is hier ook een perfect voorbeeld in.

Al in de eerste prototypes hebben we direct alle technische voordelen van de aluminium shutters volledig benut, iets wat uniek is in de wereld van raamdecoratie.  “Grandioos bedacht, maar wel echt jaren 80 design..” CEO Patrick van Loosbroek citeert Osiris’ confronterende opmerking bij de eerste kennismaking. “En dat was wat wij ook zagen. Osiris legde bij ons terug dat het design tot dusver onnodig veel leek op het lijnen spel van de bekende jaloezieën, traditionele houten shutters en rolgordijnen. “Maar vanuit de basis aluminium plaat is bijna elk patroon denkbaar, waarom dan niet juist gaan onderscheiden? ” was zijn credo. En daar raakten onze specialismen elkaar.

Daarnaast wordt natuurlijk ook de lokale footprint van een product en bedrijf steeds belangrijker in de wereld waarin we leven.

Een ander uniek onderdeel; Fractions zijn ‘Made in Holland’. Waar de meeste fabrikanten naar het buitenland uitwijken komt dit product uit de fabriek in Boxtel. Zo blijven de lijnen in alle opzichten kort en dat schept veel voordelen ten aanzien van levertijden. Dit past daarnaast volledig binnen de gedeelde visie van Osiris en ons ten aanzien van efficiënte productiemethodes, duurzaam materiaalgebruik en beperking van je footprint.”

Over Osiris Hertman

Osiris Hertman heeft gestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en is gestart als ontwerper bij Marcel Wanders. Daarna volgden een eigen studio en wierp hij zich op interieurs, accessoires en de handgemaakte zilveren sieraden van Buddha to Buddha. Zijn achtergrond in product design zie je terug in zijn liefde voor ambachtelijke materialen en producten. Met de Osiris Hertman Studio werkt hij aan projecten van Nederland tot Moskou en Indonesië tot Monaco. Osiris heeft hij zijn naam verbonden aan exclusieve merken zoals Maretti, Ebru en Jee-O. En vanaf dit jaar dus ook aan de Fractions, de aluminium shutters van Unilux. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top