Interview Dutch Interior Group - Interieur Collectie Dagen

Interview Dutch Interior Group

Tijdens de 2020 editie van het vakevent Interieur Collectie Dagen is een van de nieuwe deelnemers op het gebied van parket en houten vloeren, groothandel Dutch Interior Group. Tevens ook leverancier van laminaat, pvc en ondervloeren. Team Interieur Collectie Dagen vroeg Managing Director Jesse Smelt wat de bezoekers aan het vakevent van hun kan gaan verwachten.

 

Leuk dat Dutch Interior Group erbij is, waarom neemt DIG deel aan de Interieur Collectie Dagen 2020?

“Bedankt! We zijn een groothandel voor houten vloeren, PVC en laminaat en willen ons als DIG

graag beter profileren op de zakelijke markt. Door deel te nemen aan de Interieur Collectie

Dagen 2020 zijn we ervan overtuigd dat we de groothandel nog meer op de kaart kunnen zetten.”, aldus Jesse.

Kun je ons alvast een kleine sneak peek geven van wat jullie gaan tonen?

“Zeker, we hebben een zeer breed aanbod van allerlei soorten vloeren. We tonen onze

collectie parket, houten vloeren, PVC-vloeren/SPC-vloeren en laminaatvloeren. We komen onder andere met het parket van Weitzer Parkett, de pvc vloeren van ons eigen merk XL-Floors en het laminaat van het Duitse merk Kronotex, KronoSwiss, KronoOriginal en BigLife. De collecties voldoen aan de laatste trends en zijn stuk voor stuk erg duurzaam. We durven zelfs te wedden dat we een geschikte vloer hebben voor elke situatie en dit willen we graag tonen.”

Oké, dat klinkt goed, vertel eens waarom mag de vloerspecialist/parketteur het vakevent en dus jullie stand niet mag missen?

“Onze collectie behelst een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding waarmee we heel veel

bedrijven kunnen bereiken. We eisen een hoge kwaliteit van onze vloeren, maar willen

tegelijkertijd zeer toegankelijke prijzen hanteren. Dit is samen met het duurzame aspect een win-winsituatie voor iedereen.”

Het draait natuurlijk niet alleen om de nieuwste producten, wij zijn ook heel benieuwd naar de toekomst en innovaties. Welke trends en/of veranderingen gaan volgens jullie in de interieurbranche en de retail spelen over 5 à 10 jaar?

“We zijn ervan overtuigd dat er een verschuiving zal plaatsvinden van laminaat naar PVC/SPC. Laminaatvloeren zijn goedkoop, maar qua levensduur redden ze het niet bij PVC/SPC. Mede door de duurzaamheid en andere kwalitatieve eigenschappen van een PVC-vloer/SPC-vloer zal de laminaatvloer minder worden afgenomen en de PVC-vloer/SPC-vloer in toenemende mate.


Daarnaast zie je dat houten vloeren overal steeds duurder worden. Wij proberen onze prijsverhogingen zo lang mogelijk uit te stellen voor onze klanten, zodat houten vloeren niet alleen betaalbaar zijn voor de elite, maar ook voor Jan Modaal.”

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top