InCoDa steunt de vergeten kinderen van Nederland

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

Dit jaar staat zondag 5 september in het teken van de Internationale Dag van Liefdadigheid. Begin 2021 heeft het team van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) bekendgemaakt dat ze hun hart laten spreken en een samenwerking aangegaan zijn met Stichting het Vergeten Kind. Daarom vragen wij vandaag je aandacht voor dit goede doel. De droom van de stichting is een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Helaas is dat voor duizenden kinderen niet het geval. Het Vergeten Kind strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zij zorgen ervoor dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. 

Team InCoDa interviewde Unforgettable Sandra (16 jaar, ambassadeur van Het Vergeten Kind).

Wat heeft Stichting Het Vergeten Kind kunnen betekenen voor jou en je leven?

Ik ben Sandra, 16 jaar en sinds ongeveer 1,5 jaar lid van The Unforgettables, de jongerenambassadeurs van Het Vergeten Kind. Het was vroeger thuis niet makkelijk voor mij; de relatie tussen mijn vader en moeder verliep heel stroef en toen ik 5 was gingen zij uit elkaar. Mijn moeder heb ik daarna lang niet gezien en thuis met mijn vader ging het ook niet goed. Op een gegeven moment ging het zo slecht dat er is besloten dat ik uit huis werd geplaatst. Ik kwam op een leefgroep terecht en daar heb ik 3 maanden gewoond, maar dat was vreselijk. Ik voelde me heel eenzaam en het ging slecht met me. Gelukkig mocht ik daarna bij mijn beste vriendin gaan wonen. Daar woon ik nu nog steeds en we zijn samen lid geworden van The Unforgettables van Het Vergeten Kind.

Het Vergeten Kind heeft mij geholpen om sterker in mijn schoenen te staan en mij de mogelijkheid gegeven om andere kinderen die in dezelfde situatie zitten te helpen met mijn verhaal. Ik had nooit gedacht dat ik dat had mogen doen. Het is voor mij ook echt als een tweede huis waar ik graag naartoe ga. Het is heel fijn dat je anderen kunt helpen en mensen bewust kunt maken van wat er speelt in Nederland door middel van je eigen verhaal en je eigen situatie. Het is dan ook echt een eer voor mij om een Unforgettable te zijn.

Het is tof om mee te maken dat je voor een camera leert staan om je verhaal te vertellen om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Hoe voelt het om een Unforgettable te zijn en kinderen in een vergelijkbare situatie te helpen?

Het is heel fijn dat je anderen kunt helpen en mensen bewust kunt maken van wat er speelt in Nederland door middel van je eigen verhaal en je eigen situatie. Het is dan ook echt een eer voor mij om een Unforgettable te zijn. Het is ook tof om mee te maken dat je bijvoorbeeld voor een camera leert staan om je verhaal te vertellen om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Wat zou je andere kinderen, die nu in dezelfde situatie zitten, mee willen geven?

Wat ik wil meegeven is : ga vooral door en geef nooit op. Zo ben ik ook ooit uiteindelijk uit mijn situatie gekomen. Denk aan jezelf en vooral aan je toekomst, want het is jouw leven en niet iemand anders leven.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt mogen doen voor Stichting Het Vergeten Kind?

Ik heb al heel veel leuke dingen meegemaakt met Het Vergeten Kind. Alle trainingsweekenden en dagen waar we nieuwe dingen leren en de andere Unforgettables zien en de nieuwe vrienden die ik heb gemaakt vind ik heel leuk. Ook ben ik bij de opening van een museum geweest die geld ophalen voor Het Vergeten Kind, hebben we een keer een kerstdiner gekregen van Bizzey waar we gingen zingen over wat we hebben meegemaakt met Maan en ik stond met mijn verhaal in het Talks Magazine van Het Vergeten Kind dat naar meer dan 10.000 mensen is verstuurd.

Wat wordt er gedaan met de donatie die de interieurprofessionals geven?

We gaan binnenkort starten met de bouw van Hotel Heppie Veluwe. Hier organiseert Het Vergeten Kind de Heppie Vakanties en Weekenden voor kinderen die, om veel verschillende reden, zelf niet op vakantie kunnen, maar het wel heel erg verdienen en nodig hebben. Met jullie donaties wordt ervoor gezorgd dat het nieuwe Hotel Heppie zo huiselijk mogelijk wordt gemaakt, zodat ieder kind zich daar fijn en veilig voelt.

Deel dit bericht

Scroll naar top