INretail heeft de woontrends van 2024 gepresenteerd - Interieur Collectie Dagen

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

In dit artikel

Meaningful-Earth_moodboard-min-scaled-e1680093822830

INretail heeft de woontrends van 2024 gepresenteerd

De aankomende kleurentrends voor 2024 en de woontrendwaaier van brancheorganisatie INretail zijn inmiddels bekend en  gepresenteerd door Trendwatcher en expert Aafje Nijman. Alweer voor de 5e keer werd de trendlezing georganiseerd met veel professionals in de zaal. Naast veel inspiratie voor de winkelpresentatie en richtlijn in de communicatie vanaf oktober bieden de woontrends ook houvast bij het inkopen van de nieuwste collecties.

INretail heeft zich samen met Aafje Nijman laten leiden door de tijdgeest ‘How not to waste a good crisis’, waarin crises, inflatie en politiek dominerende elementen zijn. Er werd gekeken naar de houding van de consument hierin. Een van de interessante gegevens die besproken werd was bijvoorbeeld dat 75% van de jongeren de toekomst beangstigend vindt.

In de trendlezing presenteerde Aafje Nijman de woontrends vanuit de gedachte dat als we tegenover een vijand staan, mensen verschillende reacties laten zien. De een vecht, de ander schuilt, bevriest of gaat juist pionieren. Die vier natuurlijke reacties zijn gekoppeld aan de vier trends van 2024, te weten:

  • Meaningful Earth;
  • New Cocooning;
  • Gentle Paradox;
  • Playful Construction.

Als lid van brancheorganisatie van INretail kun je de trendwaaier gratis bestellen.

Ben je al lid van INretail?

Nog geen lid van INretail en benieuwd naar meer?

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top