InCoDa start nieuwe samenwerking met interieurarchitectenbureau

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

Voor de komende editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) gaat de beursorganisatie een nieuwe samenwerking aan met Saskia Beekmans van Beekmans Design (BNI-lid), een bekend gezicht in de wereld van interieurarchitecten, en Precofab (expert in modulaire en circulaire bouw). Zij presenteren samen een Tiny House, waarin ieder vanuit hun eigen vak de bezoeker zal inspireren, en dat ingericht is met de materialen van verschillende merken.
“Ons doel is om met dit nieuwe initiatief retailer en interieurarchitect een podium te bieden tijdens InCoDa, de interieurprofessionals samen te brengen en een antwoord te bieden op de krapte in de woningmarkt. Wij zijn erg blij dat we onder meer de handen ineen slaan met Saskia, die voor ons een vertrouwd gezicht is. Ze was in 2021 ook te vinden op een van stands”, zegt Gerard van Muijden, Community Builder, namens InCoDa.

Saskia Beekmans van Beekmans Design is al zo’n 17 jaar actief als interieurarchitect met zowel commerciële als particuliere projecten. Overal waar ruimte impact heeft op de mens. “Ik ben blij dat samen met InCoDa een samenwerking is ontstaan. Als interieurarchitect is het fijn om bezig te zijn met grote maatschappelijke vraagstukken. De problematiek van de huizenmarkt, het wonen met mensen i.p.v. wonen naast mensen, de vergrijzende bevolking en hoe je dit combineert met de jonge generatie. Toen de vraagstelling op mijn pad kwam om een Tiny House te ontwikkelen vanuit het perspectief als interieurarchitect ging mijn hart sneller kloppen. Ik vertaal visie en gevoel in ruimte. Daarmee krijgen ruimtes impact en maak ik de wereld mooier.

Gevoel heeft een belangrijke rol in mijn werk en is ook het universele wat mensen met elkaar verbindt. Bij Tiny Houses gaat het niet alleen om klein, praktisch en budget. Het gaat om terug te gaan naar de oorsprong van leven. Wat heb je echt zelf nodig en wat bindt mensen. Hoe creëer je ruimte waarbij gevoel en de praktische kant samenkomen. Voor het vakevent wordt er een Tiny House gecreëerd waarmee wij het gesprek, over klein wonen, tiny woonconcepten en de toekomst die het voor het interieur betekent, aangegaan. Een bijzondere inspiratiebron voor retailer, interieurarchitect en andere interieurprofessionals.”, aldus Saskia over de samenwerking.

Naast Saskia Beekmans werkt InCoDa voor dit initiatief samen met Precofab, zij zijn gespecialiseerd in modulaire en circulaire bouw. Ze produceren en leveren volwaardige belevingsrecreatie van hoge kwaliteit. Vanuit hun eigen fabriek produceren ze alles op het gebied van recreatie en woningbouw: van volwaardige uitbouw tot aan privé sanitair voor de recreatiesector en alles daartussen in. Samen met de klant maken zij de accommodaties geheel naar wens. Met de kennis van het bouwen van hoogwaardige chalets/recreatie-accommodaties hebben zij de mogelijkheid om aanbouwen voor huizen in enkele dagen te realiseren.

InCoDa is dit jaar te bezoeken op zondag 24 september, maandag 25 september en dinsdag 26 september 2023 in Evenementenhal Gorinchem. De registratieportal voor bezoekers is vanaf deze week geopend.

Deel dit bericht

Scroll naar top