InCoDa interview Porter's Paints

In september is het gelukkig weer mogelijk om inspiratie op te doen en vertegenwoordigers van merken face-to-face te spreken op een beurs. Aankomende editie zal niet alleen de productgroep tegels gelanceerd worden op Interieur Collectie Dagen (InCoDa), maar ook de productgroep verf. Een van de nieuwe deelnemers die veel kleur gaat brengen in september, is het Australische verfmerk Porter’s Paints. Het team van InCoDa sprak met de eigenaar van Porter’s Paints Nederland, Gabor Kovacs, en marketeer Barbel Kovacs over de trends in verf, de populairste verfkleuren van Porter’s, circulariteit en natuurlijk de plannen voor tijdens de vakbeurs InCoDa.

Jullie zijn redelijk recent officiële distributeur van het Australische verfmerk Porter’s Paints geworden, klopt dat? Zouden jullie iets over de historie van het verfmerk kunnen vertellen?

“Dat klopt, wij zijn sinds november 2019 officiële distributeur van Porter’s Paints in Nederland en België.

Porter’s Paints is in 1982 in Australië ontstaan nadat Peter Lewis de dagboeken van zijn grootvader Fred Porter had ontdekt. Fred Porter werkte in de bouw en tijdens zijn reizen in Europa verzamelde hij details over verschillende bouwtechnieken en verfafwerkingen, welke hij opschreef in dagboeken. Peter besloot deze recepten te maken en gaandeweg heeft hij deze verbeterd tot de recepten die wij nu kennen bij Porter’s.

Porter’s Paints heb ik (Gabor Kovacs) ontdekt via het internet. Zelf ben ik al jaren werkzaam in de verf en het glas. Ik was direct zo onder de indruk van Porter’s dat ik contact heb gezocht met het bedrijf. In 2019 ben ik afgereisd naar Australië, om kennis op te doen over de producten en om de verschillende technieken te leren. Zo zijn wij sinds 2019 officiële distributeur van Porter’s Paints in Nederland en België geworden.”

Wat maakt Porter’s Paints een uniek verfmerk?

“Ons assortiment bestaat niet alleen uit prachtige muurverven, maar ook uit ontzettend veel speciale afwerkingen, zoals kalkverf, metaalverven, krijtverf, parelmoerverf en nog veel meer. Onze kleurencollectie bestaat uit meer dan 500 kleuren, welke met de hand worden gemengd, waardoor de kleurkeuze eigenlijk oneindig is. Daarnaast is onze verf duurzaam, gemaakt op basis van natuurlijke materialen en bevat deze weinig tot geen vluchtige stoffen.

Dit is prettig voor zowel de schilder als de bewoner/klant. Ook uniek zijn de ambachtelijke technieken, waardoor het eindresultaat een prachtig effect oplevert. Voor degene die hier heel benieuwd naar zijn en het met eigen ogen willen ervaren, raad ik aan om een demo van ons te komen bekijken op de stand tijdens InCoDa 2021.”

Capsule Collection

Wat is op dit moment dé kleur die hoge ogen gooit?

“Bij Porter’s hebben wij een collectie uitgebracht, welke bestaat uit 32 van onze populairste kleuren, genaamd de Capsule Collection. Dit zijn kleuren die prachtig zijn op zichzelf, maar ook heel mooi te combineren zijn met elkaar (zoals hier links te zien). Deze collectie is voorgekleurd in de pot verkrijgbaar, dit is erg interessant voor bijvoorbeeld retailers die niet graag zelf in de weer gaan met een mengmachine.”

Wat zijn jullie plannen voor InCoDa, kunnen jullie al een kleine sneakpreview geven

“Op InCoDa willen wij ons unieke verfmerk een podium geven onder de interieurprofessionals.

Wij willen laten zien dat er op projecten eindeloos kan worden gecombineerd met onze fantastische en vernieuwende producten. Ook willen wij de technieken die bij de producten nodig zijn laten zien. Wij willen dit gaan demonstreren in de stand. Ook nemen wij de handmengmachine mee om te laten zien hoe onze verf wordt gemengd.”

Wat gaan de trends in het segment verf worden de komende jaren?

“Een trend die de afgelopen jaren erg speelt, is ‘contemporary design’. Wij verwachten dat deze trend zich de komende jaren nóg meer zal voortzetten. Ook zien wij dat de interieurtrends voor de komende jaren bestaan uit natuurlijke materialen en kleuren die zorgen voor een tijdloos design. Echter zien wij wel dat dit steeds meer in combinatie gaat met een blikvanger door middel van een speciaal effect. Dit kan zijn een muur of schouw geschilderd met roestverf, french wash of fresco, maar in ieder geval willen we werk met een effect gaan zien in ons interieur.”

Is Porter’s Paints ook circulair?

“De materialen van Porter’s Paints zijn zeer duurzaam gemaakt, alle producten zijn immers op waterbasis en met natuurlijke grondstoffen geproduceerd. In Australië zijn verfproducten al decennia lang aan het verduurzamen, er wordt nauwelijks meer met VOS-rijke producten gewerkt. Het speciale daarvan is dat de verf veel langer meegaat, wat betekent dat er veel minder vaak geschilderd hoeft te worden. Duurzaam dus.”

Welke kansen zien jullie voor de retailer, projectinrichter en interieurarchitect op dit moment of voor de aankomende tijd?

“Onze mooie producten zijn nieuw in Nederland. De kansen voor retailers, projectinrichters en interieurarchitecten liggen in het verrassen van je klant om met écht iets nieuws te komen. Hoe mooi is het dat je met een merk kunt samenwerken dat zoveel verschillende producten bevat, waardoor er voor elk project een speciale afwerking of kleur te vinden is. Elk project is anders en daar hoort een ander product bij, maar wel een samenwerkingspartner waar je altijd op kunt rekenen en die met je meedenkt.”

Bekijk voor meer informatie het online bedrijfsprofiel van Porter’s Paints of neem contact op met het merk via het profiel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top