InCoDa interview Louis de Poortere

In september is het eindelijk zover, Interieur Collectie Dagen. Het aftellen is begonnen en Louis De Poortere is voor de tweede keer aanwezig op de vakbeurs. De ontwerpers en technici van het bedrijf hebben complete collecties gecreëerd die modern en toegankelijk zijn om iedereen het grootste plezier te bezorgen. Klanten zijn namelijk steeds vaker opzoek naar schoonheid, elegantie, waarde en comfort voor hun huis. In dit artikel vertellen ze meer over deze bijzondere collecties en vertellen ze meer over hoe het bedrijf omgaat met duurzaamheid. Team InCoDa sprak voor dit interview met Jhon Campo, Country Manager van Louis De Poortere.

Wat is de nieuwste collectie van Louis De Poortere?

“Wij zijn bezig onze Wilton geweven Richelieu Family Uni collectie te introduceren. Er zijn 6 kwaliteiten kamerbreed beschikbaar en te leveren in 3 breedtes (366, 400 en 457cm). De collectie bevat een keuze uit maar liefst 144 kleuren. Daarnaast bevat deze collectie uni lopers en lopers met een bies die ook te leveren zijn in 144 kleuren en in 5 breedte maten. Alles is gemaakt van 80% Wol en 20% Polyamide. Hierdoor zijn deze kwaliteiten ook geschikt voor de projectmarkt.”

Wat is op dit moment dé eyecatcher die de show steelt in de woninginrichting?

“De gehele collectie is een plaatje, maar de echte eyecatcher is toch wel het kleurenpallet in combinatie met de verschillende breedtes.”

Welk product is heel populair op dit moment in de contractmarkt?

“Dat moet de Richelieu kwaliteit zijn. De Richelieu collectie is toepasbaar voor elk project van licht gebruik tot aan intensief gebruik, wilton geweven van 80% wol en 20% Polyamide.”

Wat zijn de aankomende trends op het gebied van zachte vloeren voor het najaar van 2021 en 2022?

“Wij zien de laatste tijd vooral een stijgende vraag naar natuurproducten en lopers.”

Eén van de thema’s van de aankomende editie van InCoDa is duurzaamheid, welke collecties gaat Louis De Poortere presenteren op het gebied van duurzaamheid?

“We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een totaal nieuwe duurzame collectie. Hierover kunnen wij helaas nog niet veel prijsgeven, maar we kunnen alvast wel zeggen dat het spraakmakend en verassend gaat worden! Wat wij op dit moment al doen op het gebied van duurzaamheid is dat wij al onze vloerkleden en lopers verzenden in een verpakking van gerecycled plastic. Ook produceren wij geen voorraden meer in onze nieuwe collecties Wilton kamerbreed en lopers. Hierdoor hebben wij geen overtollige voorraden meer en dus geen afval! ‘Make to Order’ is een duurzame manier van produceren. Alleen maken wat er geconsumeerd wordt.”

Kun je ons al een kleine sneak peak geven van de nieuwe collecties die in september gepresenteerd gaan worden?

“Wij komen uit met een totaal nieuw programma Wilton en Jacquard geweven (dessins) lopers. Bij beide is een custom design ook mogelijk vanaf 6 lopende meter.”

Tot slot, welke ontwikkelingen in de interieurbranche zien jullie op dit moment of voor de komende tijd? Liggen hier kansen voor de interieurprofessionals?

“Vakmanschap, beleving en goede stoffeerders zijn de key! Uiteraard zal duurzaamheid een grote rol gaan spelen in de toekomst, wat hierin vooral belangrijk is: niet afwachten maar doen! Alleen ondernemers die actief blijven hebben bestaansrecht.”

Neem voor meer informatie contact op met Louis De Poortere of bekijk enkele producten van het merk via het online bedrijfsprofiel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top