InCoDa interviews | Aristide's visie voor 2021 - Interieur Collectie Dagen

Er is veel nieuws te melden vanuit Aristide dit voorjaar. Het stofferingsmerk heeft onlangs onder andere een nieuwe vloerencollectie gelanceerd is, maar ook verschillende soorten interieurstoffen voor zowel meubels, als kussens en gordijnen.

Om het live te ervaren moeten we nog even wachten tot het september, maar we konden niet wachten. Daarom vroegen we Pieter-Jan Debusschere, General Manager bij Aristide, naar de nieuwste collecties, hun populairste stoffen in de verschillende productgroepen en welke trends Aristide voorziet voor 2021 en 2022.

Wat is de nieuwste collectie van Aristide?

Er is veel nieuws te melden voor 2021. Allereerst is LEON onze nieuwste telg in de AquaClean familie voor de meubel- en kussenstoffering.

Voor de liefhebbers van onze outdoor collectie, kunnen we de MARA aanbieden, die een aanvulling is op onze CACTUS collectie. Genaamd de DENMOZA (die we uitbreiden in kleur) en de LEPIS.

Een andere nieuwe stof die we hebben gelanceerd in de eerste maand van 2021, is de hoogwaardige bouclé collectie TEDDY, die volledig in de huidige trend van zachtheid en aaibare elementen ligt. De bouclé stof is ideaal voor het binnenhalen van deze trend in huis. Zeker in een tijd waarin mensen vaker thuis zijn en het graag warm en gezellig in huis willen maken.

Voor de productgroep gordijnen hebben we ook 2 nieuwe collecties, die niet alleen esthetisch uitblinken binnen hun genre, maar tevens brandvertragend zijn: SARA en LINDA.

 

Om af te sluiten, hebben we in januari ook een nieuwe tapijt collectie gelanceerd, met twee dessins LEPIS en MEDAR. Beide zijn deze te verkrijgen in 2 formaten (200×300 en 280×380). Beide in tijdloze kleuren die zonder zich op te dringen warmte in het interieur brengen.

Wat is de eyecatcher van Aristide in de productcategorie meubelstoffen op dit moment?

Zowel de LEON als de TEDDY zijn eyecatchers, beiden in hun eigen domein. In de TEDDY collectie zit 1 opvallend feel good stofje “CONFETTI” die zeker heel vaak zal gebruikt worden om een accent te leggen.

Wat is de eyecatcher van Aristide op het gebied van gordijnstoffen?

Het is moeilijk om een keuze te maken tussen beiden aangezien we maar twee gordijnstoffen lanceren. Als we dan toch moeten kiezen, dan is het de SARA. Het is een moderne voile en we hebben naast de traditionele kleuren ook drie heel opvallende kleuren eraan toegevoegd, genaamd Gold, Sienna en Granny-smith.

Zijn deze stoffen ook geschikt voor de projectinrichting en interieurarchitectuur?

Op de MARA na zijn alle stoffen geschikt voor de projectinrichting. De MARA is namelijk niet brandvertragend, maar wel toepasbaar voor outdoor. Zelfs de bouclé stof, die een hoge Martindale heeft evenals een goede pilling is geschikt voor de projectinrichting en interieurarchitectuur!

September voelt natuurlijk nog ver weg, maar waarom zou de interieurprofessional InCoDa niet mogen missen?

Iedereen snakt simpelweg naar het opnieuw ontmoeten van de contacten en het beleven van beurzen en events. Om bijvoorbeeld eens de stoffen toegepast te zien en om te kunnen vaststellen dat de wereld en de trends zich verder zijn blijven ontwikkelen, ongeacht de pandemie. Menselijk contact en het product eens kunnen zien en voelen hebben we immers al een tijdje niet meer gemogen. Het team van Aristide kijkt daarom uit naar de aankomende editie van InCoDa om de stoffeerders, woning- en projectinrichters, stylisten en interieurarchitecten te inspireren met de nieuwste stoffen.

Wat zijn de trends in de stoffering voor 2021 / 2022?

Velours en bouclé zijn nu al een tijdje aan een opmars bezig en die trend zien we niet direct stoppen. Naar kleur toe zien we dat aarde tinten het steeds goed doen, evenals zachte kleuren met onder andere Marokkaanse invloeden (zoals het Marrakesh rood/roze). Er is ook de term Japandi die steeds opnieuw opduikt, welke een samentrekking is van Japan en Scandinavië. Waarbij naast bovenstaande ook steeds meer gekozen wordt voor organische vormen.

Tot slot, welke kansen zie je voor (meubel)stoffeerder en andere specialisten in de stoffering in deze tijd?

De pandemie heeft gelukkig onze sector goed gespaard en stoffeerders hebben zeker hun werk gehad! Godzijdank. Wat betreft de kansen voor nu en in de toekomst, denk ik dat er hard moet blijven gehamerd worden op duurzaamheid en de kracht van lokaal. Beide gaan natuurlijk vaak hand in hand.

Ontdek de nieuwste stoffen hier of neem contact op via het online bedrijfsprofiel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top