InCoDa interviews | Comafin Groep - Slimmer Wonen: de huishoudens worden “smarter” en de woninginrichting ook - Interieur Collectie Dagen

Producten en huishoudens worden steeds slimmer en zijn steeds meer gebaseerd op data en het reageren door middel van sensoren. Smart Home kon daarom niet missen op de aankomende editie van InCoDa, een van de exposanten die Smart Home nieuws had was de Comafin Groep. In het najaar heeft de Comafin Groep ‘Slimmer Wonen’ geïntroduceerd. Het team van InCoDa interviewde Mark Brouwer, eigenaar van de Comafin Groep BV, over Slimmer Wonen, hoe hij de ontwikkelingen van Smart Home ziet en welke kansen hij ziet voor de woninginrichting.

Het thema Smart Home wordt een steeds belangrijker begrip voor de woninginrichting, welke oplossing hiervoor gaat Comafin Groep BV presenteren in september?

De Comafin Groep heeft een eigen label “Slimmer Wonen” geïntroduceerd. Slimmer Wonen is een verlengstuk van de bestaande raamdecoratie- en gordijntoepassingen. De meeste oplossingen die fabrikanten aanbieden zijn wel elektrisch, maar niet slim. Het is pas slim als het communiceert met andere producten. Voorbeeld: als de zon gaat schijnen en de temperatuur in de kamer neemt toe, dan moet de kachel automatisch lager gaan en de jaloezieën een beetje worden gekanteld.
Ook kun je bepaalde scènes vooraf koppelen aan elkaar. Bij een ochtendscene gaan de gordijnen open, gaat de Sonos aan en de verlichting aan et cetera. Slimmer Wonen heeft de kennis, de mensen en de oplossingen, waardoor we de aangesloten ondernemers enorm veel meerwaarde bieden.

Welke rol denk je dat de woninginrichting gaat vervullen met betrekking tot de domotica van een huishouden?

Een grote rol, gordijnrails, raamdecoratie en vloerverwarming worden veel aangeboden en geïnstalleerd. Men gaat ook uitbreiden in mogelijkheden, zoals elektrische gordijnrails, elektrische toepassingen in raamdecoratie en nog meer aanbieden van vloerverwarming bij de verkoop van een vloer. Daarnaast is de tijd van standaard wit schakelmateriaal voorbij. Het is toch onbegrijpelijk dat we de mooiste behangsoorten aanbieden en dat er dan zo’n standaard witte wandcontactdoos het beeld verstoort. Wij geloven in het bieden van de totaaloplossing.

Hoe ziet je de samenwerking tussen een stylist en een woninginrichter anno 2021?

Die samenwerking zal gaan toenemen. De interieurstylist maakt het plan en de woninginrichter realiseert het plan. De meeste woninginrichters zijn zelf stylist en / of hebben veel vaker stylistes in huis. De huidige consument wil een totaaloplossing van idee tot uitvoering.

Welke veranderingen voorzie je in de interieurbranche?

Hoe gaat de woninginrichting er over 5 of 10 jaar uitzien?

En welke kansen liggen hier?

De kansen zijn legio, omdat de vraag naar DIFM (Do-It-For-Me) enorm zal toenemen. Niet alleen bij ouderen, maar vooral ook bij de jongeren vanaf 25 jaar. Gemak en “smart” dient de mens. Ouderen die vroeger “doe-het-zelfden”, laten werkzaamheden tegenwoordig uitvoeren. Ze hebben daar nu de financiële mogelijkheden voor. De jongeren zijn simpelweg niet meer handig. De gemiddelde dertiger kan geen boormachine meer vasthouden. Deze generatie wil genieten van de vrije tijd en laat werkzaamheden aan het huis graag over aan specialisten. Daarnaast zal de vraag naar duurzame producten en oplossingen toenemen.

Neem contact op via het online bedrijfsprofiel voor meer informatie.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top