InCoDa interviews | Silva Floors brengt ter uitbreiding uniek planken parket en sterke patronen in rustieke stijlen - Interieur Collectie Dagen

Afgelopen editie was de stand van Silva Floors een echte blikvanger met de prachtige parketvloeren. Helaas moeten we nu wachten tot 12, 13 & 14 september om de nieuwste parketvloeren van Silva Floors live beleven op InCoDa. Des te meer reden om de producent van oerdegelijk parket van 100% Belgische makelij te vragen voor een korte update over hun producten, visie en welke kansen zij zien.

Wat kan er aankomende editie verwacht worden op de stand van Silva Floors?

De vorige editie was onze eerste InCoDa deelname. Ondanks de 17 jaar ervaring in het produceren van parket is gebleken dat onze nieuwe selectie onder Silva Floors een schot in de roos mocht zijn. Vele contacten zijn gelegd en samenwerkingen opgestart. De nieuwe editie gaat een verlenging zijn van de 1e vuurdoop en zal worden uitgebreid met uniek planken parketvloeren en commercieel sterke patronen in rustieke stijlen. We komen graag met de bezoeker in contact zodat we onze visie kunnen delen en nieuwe partners mogen verwelkomen.

Welke parketvloer van Silva Floors “steelt op dit moment de show”?

Silva Floors rustieke/verouderde vloeren zijn erg populair. Wat zeer breed wordt gedragen is onze range “shelf outside” waarbij de organisch gevormde toplaag het grote onderscheid maakt. Nog nooit heeft Eikenparket zo massief en natuurlijk geoogd. Naast deze bijzondere selectie van hout zijn de toegepaste kleuren uniek, waardoor het in elk interieur toegepast kan worden. Zoals het volledige assortiment van Silva Floors zijn ook deze nieuwe vloeren geschikt voor vloerverwarming.

September voelt natuurlijk nog ver weg, maar waarom zouden de parketteur, vloerspecialist en woninginrichter InCoDa niet mogen missen?

Covid-19 en haar bijbehorende restricties hebben ons geleerd dat we ook op een andere manier kunnen ondernemen. We zijn creatiever geworden in het op afstand overbrengen van kennis en emotie. Dit laatste tot bepaalde hoogte! Het mag duidelijk zijn dat de InCoDa het Nederlandse podium is waar vele producenten en leveranciers staan die met veel passie hun producten presenteren. Het live aanschouwen, het materiaal (aan)voelen en zelfs het hout kunnen ruiken wegen niet op t.o.v. een mooie folder en/of een aangenaam video-telefoon gesprek. Waar een toonzaal belangrijk is voor de consument, is de InCoDa ideaal voor vakman/specialist die zich op één plek kan laten inspireren en voorlichten op dit vakgebied.

Tot slot, welke kansen zie je voor de vloerspecialist en parketteur in 2021 / 2022?

We gaan er vanuit dat we met elkaar Covid-19 onder controle krijgen. Wij zijn er van overtuigd dat de vloerspecialisten een succesvolle periode tegemoet kunnen zien. De markt vraagt meer onderscheidend vermogen en daarnaast ontstaat er een nijpend tekort aan rechter handjes. Want voorlopig zijn we nog lang niet klaar met bouwen. Hier liggen mogelijkheden voor de producent en de verkopende specialist. Silva Floors heeft de oplossing in huis en deelt deze graag met haar partners.

Ontdek meer op de vernieuwde website van Silva Floors of via het online bedrijfsprofiel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top