InCoDa - Behang van het Jaar 2024

Evenementenhal Gorinchem – 22, 23 & 24 september 2024

Het voorjaar is begonnen en er is weer volop inspiratie gepresenteerd met de trendkleuren, patronen, materialen en dessins van dit jaar tijdens verschillende events in het voorjaar. Het jaar 2024 staat wat betreft kleur in het teken van de bekende trendkleuren Sweet Embrace, Peach Fuzz, Jitney, Oxford Stone, Viridis en Limitless. Alleen wat zijn de eyecatchers en trends voor de muurbekleding die dit jaar niet mogen ontbreken in jouw winkelassortiment of interieurontwerp? Verschillende deelnemers van de aankomende editie van InCoDa delen hun ‘Behang van het Jaar 2024’.

ARTE - Lanai

“Een heerlijk lange zomeravond op een Hawaïaanse veranda. Vanuit je comfortabele schommelstoel zie je de tijd voorbijglijden, maar jij hebt geen haast. Het is immers vakantie. Op dat gevoel is Lanai geïnspireerd; een betoverende behangcollectie met exotische insteek.

 

Elk dessin werd met de hand ontworpen, waarbij rotan en raffia met uiterste zorg zijn ingelegd of geborduurd. Tot slot werd een uitvoering in vinyl gemaakt van deze ambachtelijke pracht.

A.S. CRÉATION - Stories of Life

“Lara staat voor de creatieve uitdaging om haar nieuwe huis te ontwerpen. Voor het wandontwerp kiest ze voor de nieuwe collectie “Stories of Life”.

Dompel je onder in Lara’s wereld en laat je inspireren door het dromerige behang. Behang uit het leven. Een behang collectie met voor iedere smaak een keus.”

CASADECO - Semiramis

“Semiramis is een onderdeel van Casadeco’s collectie ‘Babylone’. Het ontwerp heeft een ongelooflijke geschuurde look. De waaiervormige bladeren van het Semiramis-patroon lijken alsof ze op de muur getekend zijn, waardoor een hypnotiserende weergave ontstaat. Hun spectaculaire afwerking is een combinatie van 3D-effecten en hun XXL-formaat.

DUTCH WALL DECOR - ERISMANN - Play of Light

“De Play of Light collectie omvat verleidelijke ontwerpen met pauwen, vlierbloemen en weelderig gebladerte.
PAVO straalt koninklijke gratie uit, terwijl PURITY zwevende vlierbloesems in ochtenddauw toont. DELICIOSA benadrukt lichteffecten met tropisch gebladerte.

 

Een zorgvuldig kleurenpalet creëert een stijlvolle sfeer voor een huis vol elegantie en moderne esthetiek, veranderend in een oase voor geest, lichaam en ziel, met gedempte maar levendige kleuren en intrigerende licht- en schaduweffecten.”

EIJFFINGER - Gilded

“Art deco ontmoet eigentijds hotel chic in Gilded. Dompel je onder in de schoonheid van luxe materialen, puur vakmanschap en een wereld vol weelde ligt binnen handbereik.

Maak een groots statement met het chique kleurenpalet. Van prachtig parelmoer, stralend goud en koper tot krachtig aubergine, mistig mauve en elegant celadon. Omring je met luxe en laat je klanten genieten van de mooie dingen in het leven!

Spoiler alert: Half april komt er een nieuwe collectie van bijzonder materiaal ter vervanging van vinylbehang.”

MASUREEL - Joy

“Ondergedompeld in de vreugdevolle wereld van Baya en Matisse, de ‘painters of joy’, brengen we met Joy een behangcollectie vol ‘joie de vivre’. Vrolijk, gek, disproportioneel: de wandbekledingen in Joy bruisen van creatieve energie. De warme textuur van textiel dient als de basis voor elk behang.

 

De kleuren: verwassen lila, munt- en perzikpastels, op een linnen of aardse achtergrond.”

NOORDWAND - Eco-friendly collections

Geïnspireerd op en met liefde voor de natuur.

De één houdt nu eenmaal meer van beige en zacht en de ander zweert bij kleurrijk en bold. In de nieuwe collectie zien we mooie zachte natuurlijke zandkleuren (Habitat), maar ook herfstig oranje, paars en veel groen (Herbarium/Heritage).

Waar iedereen het wél over eens is, is dat het belangrijk is om te kijken naar onze footprint op de wereld. Hoe kunnen we duurzamer leven en zo min mogelijk schadelijke stoffen uitstoten?”

SPITS - HOUSE FOR DECORATIVE BRANDS - Arboretum

“Een opkomende trend is behang met geometrische Afrikaanse patronen in warme oker, paarse en groene kleurtinten. Deze levendige en cultureel geïnspireerde ontwerpen brengen een vleugje exotisme en levendigheid in elk interieur, waarbij traditionele motieven worden gecombineerd met eigentijdse kleurenschema’s voor een unieke uitstraling.”

Neem contact op met de deelnemers voor stalen(boeken) van deze mooie collecties of meer informatie over deze trendy en verfijnde collecties via het contactformulier dat onderaan staat in elk bedrijfsprofiel. Welke behangcollectie steelt bij jou in de winkel of in jouw projecten de show? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen, door ons te taggen op Instagram of via #incoda.

Deel dit bericht

Scroll naar top