Programma Interieur Collectie Dagen

Design en ambacht samen

Op het vakevenement InCoDa is er naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering uiteraard nog meer te doen.

Aankomende editie kun je voor het eerst een festival beleven voor het interieur op InCoDa met o.a. een trendpresentatie, inspirerende projecten van het jonge talent van het Hout- en MeubileringsCollege en een divers aanbod aan masterclasses voor jouw business.

Ontdek de laatste trends en trendkleuren voor 2023 binnen de woning- en projectinrichting op de stands, InCoDa’s trendpresentatie en de trendlezing tijdens InCoDa in de Stage.

InCoDa's eerst festival

Het thema van InCoDa’s eerste festival is ‘Duurzaamheid’. We leven in een veranderende wereld waar wonen met pure materialen, samenwerken voor de lange termijn en het welzijn van de wereld een belangrijke rol spelen. Dat kan ook heel goed en leuk samengaan! Beleef de elementen zoals de trendpresentatie, inspirerende projecten van het HMC, sprekersprogramma en meer in combinatie met fun en heerlijke hapjes met een festival tintje op InCoDa’s eerst festival.

Het festival is opgezet in samenwerking met Arte – HookedOnWalls, Akzo Nobel, B & C Raamdecoratie, decoloop® – WoonTotaal, Eijffinger, Masureel, Moduleo, Rasch, Vadain en Vyva Fabrics.

Masterclasses voor de interieurprofessional

Hoe val jij op als woonwinkel of als interieurprofessional bij jouw klanten? En hoe bied jij die inspiratie waar de consument naar op zoek is? InCoDa is hét inspiratie- en netwerkmoment voor de interieurbranche op het gebied van ruimtebekleding.

Winkelstyling, interieurfotografie, de kansen in duurzaamheid voor de retailer en interieurontwerper, de woontrends en kleuren van 2023, de aanwas van nieuw stoffeertalent en meer. Er worden inspiratiesessies en masterclasses door verschillende inspirators gegeven in InCoDa’s Stage en Inspiratiecafé. 

Gerenommeerd en jong talent

Natuurlijk vinden aankomende editie ook weer het Nederlandse Kampioenschap Parketleggen (NKP) en het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) weer plaats in volle glorie! Ook hier is het toekomstgericht, het jonge talent! Aankomende editie wordt zelfs het NKP voor kinderen georganiseerd waarin de kinderen kennismaken met het mooie product: hout. 

Daarnaast kun je in september nieuw stoffeertalent en de opleidingsinstanties van Nederland ontmoeten op het NKWP, zodat jij in de toekomst weer een mooi team stoffeerders hebt! Hier wordt binnenkort meer over bekendgemaakt.

InCoDa is trotse gastheer van:

Schrijf je in voor een van de masterclasses of inspiratiesessie via deze link.

In september vinden ook het NK Parketleggen en het NK Woning- en Projectstofferen weer in volle glorie plaats! Hier gaan gerenommeerd en jong talent de uitdaging aan om te zien wie de beste stoffeerder en parketteur van Nederland is. Aankomende editie kun je ook demo’s op maandag 13 september bekijken op het NKWP.

 • 13:00 uur: ‘Masterclass interieurfotografie’ – wordt binnenkort bekendgemaakt.
 • 14:30 uur: ‘Masterclass interieurfotografie’ – wordt binnenkort bekendgemaakt.
 • 13:00 uur: ‘De fysieke winkelbeleving’ gegeven door stylist en eigenaar Lisette Boevenbrink van 4 Styling op InCoDa’s festival – de Stage.
 • 14:00 uur: ‘Trendlezing woontrends 2023’ wordt binnenkort bekendgemaakt.
 • 14:30 uur: ‘De fysieke winkelbeleving’ gegeven door stylist en eigenaar Lisette Boevenbrink van 4 Styling in InCoDa’s Inspiratiecafé.

  Fysiek winkelen in 2022 moet een beleving zijn om te kunnen concurreren met het internet. Maar ook in de winkelstraat wil je opvallen tussen de andere winkels. Wat doe je om je klant die beleving te geven? Een beleving die ze kunnen delen met vrienden en bekenden, ook online!

  Hoe creëer je die beleving? Ik neem je mee van buiten naar binnen door je winkel. Van de uitstraling van de etalage de routing door je winkel naar de visual merchandising. Hoe de klant dat beleeft en de persoonlijke aandacht daarbij. Een mooie ervaring waarin verrassing belangrijk is. Met behulp van voorbeelden en verhalen ga ik je inspireren de klant te verleiden. Ik ga je mogelijkheden laten zien waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt. Daarbij is iedereen welkom om persoonlijke ervaringen te delen om elkaar te inspireren. Leuk als je erbij bent!

 • 15:00 uur: ‘Retailer / Interieurprofessional van de toekomst’ gegeven door Duurzame interieurstylist, Iris van Asselt op InCoDa’s festival – de Stage.

  Hoe bereid jij je voor op de toekomst? Wat vraagt jouw klant? Laat je inspireren op het gebied van inkoop, restmateriaal en winkelpresentatie. Ook voor interieurontwerpen zijn mooie, innovatieve opties op de markt. Ik geef mijn duurzame visie en maak kansen voor jouw zichtbaar tijdens InCoDa. Wil jij voorloper zijn in de branche? Kom dan naar deze inspiratiesessie!
 • 11:00 uur: projectinrichting inspiratiesessie – wordt binnenkort bekendgemaakt.
 • 12.30 uur: ‘In 3 stappen naar succes op Pinterest’ gegeven door Jody van de Pinacademie in de Entrepreneur Stage.
 • 13.00 uur: masterclass ‘Smart Home: elke woning slim en voor iedereen bereikbaar’ gegeven door Sean Schuurman van Rouwendal van Slimmer Wonen in het Inspiratiecafé.
 • 13.30 uur: masterclass ‘Verharders voor Parketlak: Hoe, Wat, Waarom?’ gegeven door Machiel van Westerhoven van Rigo Verffabriek in de Entrepreneur Stage.
 • 14.00 uur: masterclass ‘Verbind trend en consument’ gegeven door Meindert Bos van B&C Raamdecoratie in het Inspiratiecafé.
 • 14.30 uur: ‘Duurzame kansen pakken binnen de retail’ gegeven door Karen Verhoeven van Studio HjemmeBY in de Entrepreneur Stage.
 • 15.00 uur : happy hour georganiseerd door Parketblad op het Parketpaviljoen powered by Parketblad.
 • 15.30 uur: ‘In 3 stappen naar succes op Pinterest’ gegeven door Jody van de Pinacademie in de Entrepreneur Stage.
 • 16.00 uur: masterclass ‘Smart Home: elke woning slim en voor iedereen bereikbaar’ gegeven door Sean Schuurman van Rouwendal van Slimmer Wonen in het Inspiratiecafé.
 • 17.00 uur: masterclass ‘Verbind trend en consument’ gegeven door Meindert Bos van B&C Raamdecoratie in het Inspiratiecafé.
 • De hele dag demo’s op het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP).
 • 10.30 uur: ‘Biophilic Design: natuur – welzijn – design in het interieur’ gegeven door Katja van Ewijk van Personalgreen & Ilse Baan van iliStyle in de Entrepreneur Stage.
 • 11.00 uur: masterclass ‘Verbind trend en consument’ gegeven door Meindert Bos van B&C Raamdecoratie in het Inspiratiecafé.
 • 11.30 uur: ‘TIME: trendlezing 2021/2022’ gegeven door trendanalist Niek De Prest van Studio BigFish in de Entrepreneur Stage.
 • 12.00 uur: masterclass ‘Smart Home: elke woning slim en voor iedereen bereikbaar’ gegeven door Sean Schuurman van Rouwendal van Slimmer Wonen in samenwerking met FIBARO in het Inspiratiecafé.
 • 12.30 uur: ‘Hoe maak ik als bedrijf of merk nu echt het verschil?’ gegeven door merkbouwers Martijn Muller en Martin Klomp van marketingbureau MM in de Entrepreneur Stage.
 • 13.00 uur: ‘Kosteloze meet & greet: ontdek wat kennis over woontrends, voor jou als woonondernemer betekent’ gegeven door Anna Hutten van INretail en Carin Frijters van RetailTheater / BNS Crisp in het Inspiratiecafé.
 • 14.00 uur: ‘Ontwerpen met impact’ – een spoedcursus duurzaam inrichten gegeven door Marieke Kamphuis van The Substitute in de Entrepreneur Stage.
 • 15.00 uur: ‘Hoe maak ik als bedrijf of merk nu echt het verschil?’ gegeven door merkbouwers Martijn Muller en Martin Klomp van marketingbureau MM in de Entrepreneur Stage.
 • 15.00 uur: masterclass ‘Smart Home: elke woning slim en voor iedereen bereikbaar’ gegeven door Sean Schuurman van Rouwendal van Slimmer Wonen in samenwerking met FIBARO in het Inspiratiecafé.
 • 16.00 uur: ‘Kosteloze meet & greet: ontdek wat kennis over woontrends, voor jou als woonondernemer betekent’ gegeven door Anna Hutten van INretail en Carin Frijters van RetailTheater / BNS Crisp in het Inspiratiecafé.
 • 16.00 uur: masterclass ‘Verharders voor Parketlak: Hoe, Wat, Waarom? gegeven door Machiel van Westerhoven van Rigo Verffabriek in de Entrepreneur Stage.
 • 17.00 uur: masterclass ‘Verbind trend en consument’ gegeven door Meindert Bos van B&C Raamdecoratie in het Inspiratiecafé.
 • 19.00 uur : UITREIKING senioren NK Woning- en Projectstofferen in de NKWP area.
 • 19.00 uur : happy hour georganiseerd door Parketblad op het Parketpaviljoen powered by Parketblad.
 • 10.30 uur: masterclass ‘Verbind trend en consument’ gegeven door Meindert Bos van B&C Raamdecoratie in het Inspiratiecafé.
 • 11.30 uur: masterclass ‘Smart Home: elke woning slim en voor iedereen bereikbaar’ gegeven door Sean Schuurman van Rouwendal van Slimmer Wonen in het Inspiratiecafé.
 • 12.00 uur: masterclass ‘Verharders voor Parketlak: Hoe, Wat, Waarom?’ gegeven door Machiel van Westerhoven van Rigo Verffabriek in de Entrepreneur Stage.
 • 13.30 uur : happy hour georganiseerd door Parketblad op het Parketpaviljoen powered by Parketblad.
 • 14.00 uur: masterclass ‘Verbind trend en consument’ gegeven door Meindert Bos van B&C Raamdecoratie in het Inspiratiecafé.
 • 15.00 uur: masterclass ‘Smart Home: elke woning slim en voor iedereen bereikbaar’ gegeven door Sean Schuurman van Rouwendal van Slimmer Wonen in het Inspiratiecafé.
 • 16.30 uur: UITREIKING NK Woning- en Projectstofferen en het NK Parketleggen in de NKWP en NKP area.
Blijf up-to-date van het programma, de deelnemende merken, de Nationale Kampioenschappen en meer via InCoDa’s nieuwsbrief!
Scroll naar top