Gustav Gerster GmbH & Co. KG – Interieur Collectie Dagen

Gustav Gerster GmbH & Co. KG

Over ons

De in 1882 opgerichte onderneming heeft vele ups en downs van de Duitse geschiedenis van dichtbij meegemaakt en staat vandaag, ondanks alle turbulenties op de markt, op een gezonde en solide basis. Aanvankelijk opgericht als een klein snoeiafvalbedrijf, ontwikkelde het zich in de loop der tijd tot de grootste snoeiafvalfabriek in Duitsland.
In de jaren 50 begint Gerster met de productie van gordijnbanden. Momenteel wordt 40 miljoen meter van deze gordijnbanden per jaar geproduceerd. In het midden van de jaren 80 werd de gordijnproductie opgestart, sindsdien is het productgamma erop gericht de volledige vraag naar raamdecoratie te dekken met o.a. geweven, bedrukte en geborduurde gordijnstoffen, kant-en-klare gordijnen, gordijnbanden, alsook passementwerk en dasspelden.

In 2004 werd onder de naam Gerster TechTex een nieuwe tak van bedrijvigheid opgericht, die de reeds bestaande knowhow op het gebied van smal textiel overdraagt op innovatieve producten. In 2012 vierde het Biberachse textielbedrijf Gustav Gerster zijn 130-jarig bestaan en in 2016 zijn 30e eigen tentoonstelling op de locatie Biberach.
De ongeveer 250 werknemers van het hoofdkantoor in Duitsland en de dochteronderneming in Polen (sinds 1995) worden nu geleid door de vierde generatie van de familie Gerster. Zo worden in de eigen productieafdelingen nog steeds artikelen van hoge kwaliteit vervaardigd, waaronder kamerbreed weven en weven van linten, borduurwerk en de productie van kwasten.

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top